Stiri de ultima ora

"Un etaj mai jos" în regia lui Radu Munteanu, selecționat la Festivalul Internațional de Film de la Toronto

Un etaj mai jos în regia lui Radu Munteanu, selecționat la Festivalul Internațional de Film de la Toronto
Cultura
Cel mai nou film al regizorului Radu Munteanu - "Un etaj mai jos" - a fost selecționat în Festivalul Internațional de Film de la Toronto, cel mai mare eveniment de gen din America de Nord, care se desfășoară în perioada 10 - 20 septembrie, informează un comunicat remis miercuri AGERPERS.

Filmul spune povestea lui Pătrașcu, care, după ce are ghinionul de a fi unicul martor la o altercație domestică ce se sfârșește cu o crimă, trebuie să înfrunte doi "vecini" foarte apropiați: unul este ucigașul, celălalt este propria sa conștiință.

Protagoniștii filmului sunt actorii Teodor Corban, Iulian Postelnicu și Oxana Moravec.

"Un etaj mai jos" va rula în cinematografele din România începând cu 18 septembrie și va putea fi văzut în sălile din București, Iași, Cluj, Alba Iulia, Brașov, Brăila, Botoșani, Călărași, Constanța, Craiova, Onești, Oradea, Pitești, Ploiești, Târgu Mureș, Timișoara și Tulcea.

Conform comunicatului, la Cannes, "Un etaj mai jos" a fost primit entuziast de mai toate marile publicații de cinema ale lumii — de la "Variety", "Screen Internațional", "The Hollywood Reporter" și "Positif" la "Le Monde" sau "Le Figaro". Grație cronicilor din presa internațională, filmul a fost achiziționat de distribuitori din Canada, America Centrală, Argentina, Italia, Ungaria, Grecia, Turcia, Elveția, Cehia și Slovacia, vânzările la nivel internațional fiind gestionate de Films Boutique.

Radu Muntean se află la al cincilea lungmetraj din carieră și la a patra colaborare cu Alexandru Baciu și Răzvan Rădulescu în calitate de co-scenariști, dar și cu Tudor Lucaciu (director de imagine) și cu Dragoș Vîlcu (producător Multi Media Est). Trei dintre filmele sale au fost selecționate la Festivalul de la Cannes. În 2008, a fost invitat în Quinzaine de Realisateurs cu filmul "Boogie", iar în 2010 și 2015 a revenit la Cannes în selecția oficială, secțiunea Un Certain Regard, cu "Marți, după Crăciun", respectiv "Un etaj mai jos".

"Un etaj mai jos" este produs de Multi Media Est, în coproducție cu Les Films de l Apres-midi (Franța), Neue Mediopolis Filmproduktion (Germania) și Bleck Film & TV AB (Suedia).

Filmul este finanțat de Centrul Național al Cinematografiei din România, Centrul Național al Cinematografiei din Franța, prin programul Aide aux Cinemas du Monde, Mitteldeutsche Medienforderung din Germania, Fondul regional suedez Film I Vast și Programul MEDIA al Uniunii Europene.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus