Stiri de ultima ora

Un documentar despre Bob Dylan va fi lansat pe Netflix

Un documentar despre Bob Dylan va fi lansat pe Netflix
Cultura
Un documentar despre un legendar turneu susținut de Bob Dylan în anii 1975 - 1976, Rolling Thunder Revue, regizat de Martin Scorsese, va fi lansat pe platforma online Netflix anul acesta și este a doua producție a celebrului cineast despre muzicianul premiat cu Nobel, potrivit Variety, scrie Mediafax.

Producția "Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese" este descrisă de Netflix drept "parțial documentar, parțial film despre concert și parțial «vis febril»".

Deocamdată nu se cunoaște data exactă a lansării filmului, dar reprezentanții Netflix au confirmat că producția va include și interviuri cu Bob Dylan, de obicei foarte rezervat în acest sens.

Turneul The Rolling Thunder Revue a fost conceput ca o caravană artistică, incluzând, pe lângă muzicieni, poeți și scriitori. Printre participanți s-au numărat Joan Baez, Bob Neuwirth, Roger McGuinn, T Bone Burnett, Ramblin’ Jack Elliott, Ronee Blakley, Mick Ronson, Scarlet Rivera, Allen Ginsberg și Sam Shepard, care a publicat o carte despre turneu în 1977.

Regizorul unor filme precum "Crimele din Mica Italie/ Mean Streets", "Șoferul de taxi/ Taxi Driver" - premiat cu Palme d Or la Festivalul de la Cannes, în 1976 -, "Taurul Furios/ Raging Bull", "Băieți buni/ Goodfellas" și "Casino", Scorsese a fost nominalizat de 12 ori la premiile Oscar și a câștigat trofeul Academiei americane pentru lungmetrajul "Cârtița/ The Departed".
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus