Stiri de ultima ora

Un desen inedit realizat de Picasso, scos la licitaţie în Paris

Un desen inedit realizat de Picasso, scos la licitaţie în Paris
Cultura
Realizat în peniţă, cu cerneală de China, desenul, a cărui valoare a fost estimată la o sumă cuprinsă între 250.000 şi 350.000 de euro, va fi vândut în beneficiul fondului de achiziţii al Museum of Modern Art.

Datând din octombrie 1932, un an deosebit de prolific în viaţa privată şi artistică a lui Picasso, lucrarea face parte dintr-o serie de ilustraţii în cerneală de China care pun în evidenţă pasiunea artistului pentru Marie-Therese Walter, iubita pictorului în perioada 1927-1935 şi mama fiicei acestuia, Maya Widmaier-Picasso.

"Atunci când am cunoscut-o pe Marie-Therese, mi-am dat seama că în faţa mea se află persoana la care am visat întotdeauna", a mărturisit la un moment dat Pablo Picasso.

"Înalta calitate a acestei opere, la care se adaugă provenienţa sa prestigioasă vor suscita fără îndoială interesul numeroşilor colecţionari internaţionali aflaţi în Paris", a subliniat Antoine Lebouteiller, directorul departamentului de artă impresionistă şi modernă de la Christie s.

Acest desen realizat pe hârtie a fost oferit de Picasso agentului său, Daniel-Henri Kahnweiler, după care lucrarea a ajuns, în 1961, în colecţiile MoMA ca urmare a unei donaţii făcute de Eve Clendenin, o pictoriţă americană.

Lucrarea va fi expusă la sediul Christie s din Paris în perioada 23-27 martie şi în dimineaţa vânzării. Accesul publicului se va face în mod gratuit.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus