Stiri de ultima ora

Turiștii pot vizita sâmbătă casa lui Octavian Goga din Rășinari, ghidați de nepotul poetului

Turiștii pot vizita sâmbătă casa lui Octavian Goga din Rășinari, ghidați de nepotul poetului
Cultura
Turiștii care vor vizita sâmbătă după ora 16.00 casa lui Octavian Goga din comuna Rășinari (județul Sibiu) vor fi ghidați chiar de nepotul poetului, Dinu Bucșan, cu ocazia împlinirii a 135 de ani de la nașterea "poetului pătimirii noastre".

Este una din puținele zile din an când se poate vizita casa lui Goga din comuna în care s-a născut.

Sâmbătă, locuitorii din Rășinari vor comemora 135 de ani de la nașterea poetului Octavian Goga. Manifestarea va începe la ora 10.00, la Biserica "Sfânta Treime" din Rășinari, cu o slujbă religioasă. De la ora 11.00 va fi vernisată o expoziție la Căminul Cultural din Rășinari, dedicată personalităților localității, realizată cu documente de la Arhivele Naționale. Din programul oficial mai face parte și un recital din poeziile poetului. Tot sâmbătă, în sediul primăriei din comună va fi lansat volumul "Rășinari — Paris și retur".

Octavian Goga s-a născut la 1 aprilie 1881, la Rășinari, în familia preotului Iosif Goga și a Aureliei. Ambii părinți aveau înclinații literare, întreținând în familie cultul pentru poezia lui Mihai Eminescu și George Coșbuc.

Octavian Goga a fost poet, publicist și om politic, fiind prim-ministru între decembrie 1937-.februarie 1938. A decedat la 6 mai 1938 la Ciucea. Trupul poetului a fost transportat la București, fiind apoi înhumat în Cimitirul Bellu. Ulterior, el a fost reînhumat la Ciucea.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus