Stiri de ultima ora

Tudor Giurgiu, despre manelele de la Gala Gopo: "Ştiam că va fi o bombă. Au fost probleme la execuţie"

Tudor Giurgiu, despre manelele de la Gala Gopo: Ştiam că va fi o bombă. Au fost probleme la execuţie
Cultura
În emisiunea "În faţa ta", de pe DigiTv, regizorul Tudor Giurgiu a vorbit despre despre momentul de la Gala Gopo. Momentul în care s-au cântat manele a creat controverse: „Ştiam că va fi o bombă", a spus Tudor Giurgiu, în emisiune.

Regizorul Tudor Giurgiu, care a fost invitat duminică, la emisiunea În faţa ta,de pe Digi Tv, a vorbit despre "efectul pozitiv" pe care l-a avut controversatul moment în care pe scena din Sala Mare a Teatrului Naţional Bucureşti a urcat trupa lui Dan Bursuc.

"În clipa în care am gândit acest moment, mi-am imaginat că va fi o bombă, dar nu mi-am imaginat că va urma aşa o avalanşă. Sigur, iau şi partea bună, am citit părerile multora care spuneau vreau să vad filmul ăla cu manele, unii mă întrebau unde să-l vadă pe net. Tot acest scandal generat a dus la curiozitatea unora de a vedea un film şi ăsta mi se pare un lucru bun....Singura problemă a fost cea de execuţie", a spus Tudor Giurgiu.

Tudor Giurgiu a explicat, în emisiune, de ce Gala Premiilor Gopo este mai mult decât un eveniment al elitelor.

Pe 19 martie Teatrul Naţional Bucureşti a găzduit cea de-a treisprezecea ediţie a Galei Premiilor Gopo. Evenimentul a inclus prezentarea unor scurte filme care parodiau producţiile aflate în cursa pentru trofeele Gopo, precum şi a două momente de live-performance, care, de asemenea, aveau drept scop satirizarea atmosferei şi a contextului social din filmele nominalizate.

Trupa Kana Jambe, impresariată de manelistul Dan Bursuc, a susţinut un scurt recital pe scena Teatrului Naţional, după ce filmul „Soldaţii. Poveste din Ferentari“, în care joacă şi Bursuc, a fost premiat. 

Momentul nu a fost însă pe gustul tuturor. Una dintre cele mai dure critici a venit din partea cântăreţului Aurelian Temişan, care a catalogat decizia organizatorilor drept una ruşinoasă care i-a lăsat un gust amar şi l-a oripilat.  Şi soţia cântăreţului, actriţa Monica Davidescu, a punctat negativ recitalul de manele: „Aseară premiile Gopo. Glamur, eleganţă, parfum. Asta dacă organizatorii nu ar fi greşit flagrant aducând manele pe scenă“.

În termeni duri a comentat şi cântăreţul şi actorul Mihai Mărgineanu, care a subliniat că acest moment, în care „atâta subcultură a fost injectată în cultură“, l-a convins că România este în metastază, în stadiu final. „Aseară, la Gopo, organizatorii au adus pe scenă o trupă de manele. Aseară, la Premiile Gopo, cel mai cu ştaif eveniment al culturii cinematografice româneşti, organizatorii au adus pe scenă o trupa formată din nişte rromi plinuţi şi cu «maiouri» peste burţi burduşite care au «făcut un program» de manele. Aseară la Premiile Gopo am văzut vârfuri ale culturii noastre aplaudând stingheri şi din bun simţ o trupă de manelişti. I-am simţit stingheri şi speriaţi ca pe timpul comunismului, când trebuia să aplauzi că să te vadă securistul cum că nu eşti retrograd şi destabilizator. Aseară, la Premiile Gopo, văzând atâta subcultură injectată în cultură m-am convins că România este în metastază stadiul final şi că nu mai apucăm nici tratamentul paleativ“, a scris Mărgineanu.  

Producătorul de film Ada Solomon , precizând că i se pare „o dovadă de ipocrizie şi puţin ridicol“. De asemenea,  organizatorii evenimentului au oferit o explicaţie . 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus