Stiri de ultima ora

Tudor Aaron Istodor, selecţionat la Shooting Stars de la Berlinale. Actorul, la Adevărul Live, de la ora 13.00

Tudor Aaron Istodor, selecţionat la Shooting Stars de la Berlinale. Actorul, la Adevărul Live, de la ora 13.00
Cultura
Actorul Tudor Aaron Istodor a fost selectat în programul Shooting Stars din cadrul celei de-a 67-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Evenimentul va avea loc, în perioada 9-19 februarie 2017, în capitala Germaniei.

În cadrul Shooting Stars au fost selectaţi 10 actori europeni care vor participa la întâlniri cu profesionişti din industria cinematografică mondială (directori de casting, producători şi regizori) dar şi cu presa internaţională.

Ceilalţi nouă actori din program sunt Zofia Wichłacz (Polonia), Louis Hofmann (Germania), Alessandro Borghi (Italia), Hannah Hoekstra (Olanda), Maruša Majer (Slovenia), Esben Smed (Danemarca), Victoria Guerra (Portugalia), Karin Franz Körlof (Suedia), Elīna Vaska (Letonia).

Anul acesta, din juriul de selecţie au făcut parte Lucinda Syson, director de casting pentru blockbustere precum „Batman Begins”, fosta Shooting Star Dorka Gryllus din Ungaria, regizorul elveţian Xavier Koller, producătoarea portugheză Pandora da Cunha Telles şi criticul de film suedez Jan Lumholdt.

Încă din timpul studenţiei, Tudor a colaborat cu regizori precum Lucian Pintilie, Radu Muntean, Paul Negoescu. A jucat în trei filme semnate de Fanny Ardant („Rouges sont les reves”, „Cadences obstinées”, „Cenuşă şi sânge”), şi în „Domnişoara Christina”, al lui Alexandru Maftei, iar cel mai recent rol al său este cel din „Fixeur”, regizat de Adrian Sitaru. A interpretat rolul lui Edward al II-lea în seria BBC „The Plantagenets” şi poate fi văzut în spectacole pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, Godot Cafe-Teatru, sau a Teatrului Evreiesc de Stat din Bucureşti.

Gala premiilor Shooting Stars va avea loc pe 13 februarie 2017 la Berlin.

Tudor Aaron Istodor poate fi văzut pe marele ecrane în „Fixeur”, film ce va avea premiera în cinematografele din România la începutul anului viitor, pe 27 ianuarie 2017. Pelicula spune povestea lui Radu, stagiar la biroul din Bucureşti al Agenţiei France Presse, aspirant la un post de reporter. Oportunitatea realizării unui subiect despre o prostituată minoră repatriată din Franţa îi dă acestuia ocazia să îşi dovedească competenţele. Totuşi, pe măsură ce se apropie de scopul său, Radu realizează că înverşunarea cu care înţelege să facă această meserie este îndoielnică.

Tudor Istodor este al şaptelea actor român care participă în programul Shooting Stars. România a fost reprezentată până acum de Cosmina Stratan (2014), Ada Condeescu (2013), Ana Ularu (2012), Dragoş Bucur (2010), Anamaria Marinca (2008) şi Maria Popistaşu (2007).

Actorul Tudor Istodor se va afla în studioul Adevărul Live, de la ora 13.00, într-o discuţie legată de film, dar şi de teatru, unde este tot mai solicitat.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus