Stiri de ultima ora

Trupa Rammstein a provocat indignarea unor organizații evreiești și a unor politicieni cu un videoclip care prezintă un lagăr nazist

Trupa Rammstein a provocat indignarea unor organizații evreiești și a unor politicieni cu un videoclip care prezintă un lagăr nazist
Cultura
"Cu acest clip, trupa a depășit limita", a declarat Charlotte Knobloch, o supraviețuitoare a Holocaustului și fost președinte al Consiliului Central al Evreilor din Germania, pentru cotidianul Bild.

"Trivializarea Holocaustului, așa cum se vede în imagini, este o acțiune iresponsabilă", potrivit acesteia.

Trupa Rammstein este celebră pentru numeroasele controverse stârnite de-a lungul timpului. Printre subiectele abordate în piesele sale se numără sadomasochismul, homosexualitatea, incestul, abuzurile, piromania, canibalismul și violența sexuală.

În 2009, Guvernul german a interzis vânzarea la vedere în magazine a albumului "Liebe ist Fuer Alle Da", pentru descrierile unor practici sadomasochiste.

Rammstein este o formaţie germană ale cărei baze au fost puse în 1994, în Berlin. Trupa este formată din Till Lindemann (voce), Richard Z. Kruspe (chitară şi backing vocals), Paul H. Landers (chitară, backing vocals), Oliver "Ollie" Riedel (chitară bas), Christoph "Doom" Schneider (tobe şi percuţie electronică) şi Christian "Flake" Lorenz (clape).

Până în prezent, trupa a lansat şase albume de studio - "Herzeleid" (1995), "Sehnsucht" (1997), "Mutter" (2001), "Reise, Reise" (2004),"Rosenrot" (2005) şi "Liebe ist Fuer Alle Da" (2009) -, precum şi un material "greatest hits", intitulat "Made in Germany 1995-2011".
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus