Stiri de ultima ora

Toyota va construi Woven City , prototipul orașului viitorului din Japonia: va avea case-inteligente și va folosi inteligența artificială

Toyota va construi  Woven City , prototipul orașului viitorului din Japonia: va avea case-inteligente și va folosi inteligența artificială
Cultura
Toyota a anunțat luni că intenționează să construiască prototipul orașului viitorului în Japonia, iar odată construit acesta va fi alimentat cu celule de combustibil cu hidrogen, va avea case-inteligente și va folosi inteligența artificială și alte tehnologii, transmite Reuters, anunță MEDIAFAX.

Planul ambițios al Toyota prevede ca orașul inteligent să fie construit la baza muntelui Fuji din Japonia, iar metropola se va numi "Woven City", a anunțat compania japoneză în cadrul târgului CES 2020.

„Este dificil să înveți ceva despre un smart city dacă doar construiești câteva blocuri inteligente”, a declarat pentru Reuters James Kuffner, directorul executiv al institutului pentru cercetare și dezvoltare al Toyota.

Strategia din spatele acestei idei, care se află in discuție de un an de zile, este de a crea orașe mai securizate, mai curate și mai distractive, o rețetă care ar putea fi aplicată la nivel mondial, a adăugat oficialul companiei.

În total, orașul din Japonia ce va avea și servicii de educație, ambulanță, pompieri și poliție va avea o populație de 2.000 de locuitori în primii ani și va servi drept casă cercetătorilor.

Producătorul auto japonez nu a dezvăluit costurile proiectului.

Compania a anunțat că va folosi un teren de 71 de hectare, orașul urmând să fie construit în locul unei foste fabrici de mașini a companiei care se va închide până la sfârșitul anului acesta.

„Știi că dacă îl vei construi (oamenii) vor veni”, a spus Toyoda, care a numit proiectul „câmpul meu personal de vise”.

Toyota Housing, o filială a companiei-mamă, a vândut peste 100.000 de case în Japonia în ultimii 37 de ani.

Potrivit producătorului auto japonez, arhitectul danez Bjarke Ingels va proiecta orașul. Compania Ingels a mai proiectat clădirea World Trade Center din New York, dar și birourile Google ale gigantului tehnologic din Silicon Valley și Londra.

Toyota a spus că este deschisă către parteneriatele cu alte companii care doresc să folosească proiectul ca teren de testare a tehnologiei.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus