Stiri de ultima ora

TOP CINEMA: Filmul Fantastic beasts and where to find them demarează în forță în box-office-ul nord-americain

TOP CINEMA: Filmul   Fantastic beasts and where to find them   demarează în forță în box-office-ul nord-americain
Cultura
Filmul Fantastic beasts and where to find them ( Animale fantastice și unde le poți găsi ), după un scenariu de J. K. Rowling, a reușit un debut spectaculos în box office-ul nord-american, totalizând, conform cifrelor provizorii furnizate de agenția Exhibitor Relations, 75 milioane de dolars în primul week-end de difuzare, informează AFP.

Apărută la cinci ani după ultima producție din seria Harry Potter , pelicula Warner Bros care îl are în prim-plan pe actorul britanic de Oscar Eddie Redmayne, nu este nici o continuare, nici o introducere în celebra serie fantastică, ci o reproducere a unui manuscris ce a aparținut lui Potter și care trebuia citit de toți bobocii de la Hogwarts.

Filmul relatează aventurile magizoologului Newt Scamander și abundă în vrăjitorie și întâmplări cu creaturi magice care își fac de cap în New York-ul anilor 20.

În top urmează Doctor Strange , care a ajuns pe locul al doilea în cea de-a treia săptămână de prezență în cinematografe, încasând încă 17,7 milioane de dolari pentru un total de 181,5 milioane de dolari. Filmul prezintă povestea unui neurochirurg, Stephen Strange (Benedict Cumberbatch), a cărui viață se schimbă după un accident de mașină care îl împiedică să-și mai exercite profesia. În fața limitelor medicinei actuale el pleacă în Kathmandu unde intră în contact cu lumea misterioasă a enclavei Kamar-Taj.

Doctor Strange se trezește cu puteri magice și e forțat să facă o alegere: să se întoarcă la viața lui, ori să lase totul în urmă și să apere lumea ca cel mai puternic vrăjitor din univers. Acesta este cel de-al 14-a film din universul Marvel Cinematic al Disney.

Filmul de animație Trolls , al studioului DreamWorks, a căzut în top pe locul al treilea de pe cel secund ocupat săptămâna trecută. Aceasta este o comedie muzicală plină de antren care are ca eroi un grup de figurine multicolorate ce concep viața ca o serie de aventuri pline de voie bună. Justin Timberlake și Anna Kendrick sunt vocile principale din această peliculă care a încasat 17,5 milioane de dolari în acest weekend și 116,2 milioane de dolari în trei săptămâni de la lansare.

Două filme aflate la cea de-a doua săptămână de la apariție — mult-aclamata producție despre invazia extratereștrilor Arrival , cu Amy Adams și Jeremy Renner, și Almost Christmas — au coborât pe locurile patru, respectiv cinci, cu 11,8 milioane de dolari și 7,03 milioane de dolari.

Filmul de război regizat de Mel Gibson Hacksaw Ridge se află pe locul al șaselea după weekendul trecut, cu încasări de 6,8 milioane de dolari. Acesta a acumulat în total 42,9 milioane de dolari. Lungmetrajul reprezintă reintrarea lui Gibson în industria cinematografică după o perioadă de pauză cauzată de un comportament care i-a adus numeroase critici.

Filmul, în care Andrew Garfield joacă rolul principal, este o dramă ce se desfășoară în cel de-al Doilea Război Mondial.

Următoarele filme din top sunt comedia The Edge of Seventeen (4,8 milioane de dolari), Bleed for this (2,4 milioane de dolari), Mr Wolff cu Ben Affleck (2,1 milioane de dolari) și thrillerul Oppression cu Naomi Watts (1,6 milioane de dolari).
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus