Stiri de ultima ora

TOP CINEMA Doctor Strange se menține pe primul loc în box-office urmat îndeaproape de Trolls

TOP CINEMA  Doctor Strange  se menține pe primul loc în box-office urmat îndeaproape de  Trolls
Cultura
Cea mai recentă superproducție a studiourilor Disney/Marvel, Doctor Strange , s-a menținut pe primul loc al box office-ului nord-american a doua săptămână consecutiv, potrivit cifrelor provizorii publicate duminică de agenția Exhibitor Relations, citată de AFP.

Filmul prezintă povestea unui neurochirurg, Stephen Strange (Benedict Cumberbatch), a cărui viață se schimbă după un accident de mașină care îl împiedică să-și mai exercite profesia. În fața limitelor medicinei actuale el pleacă în Kathmandu unde intră în contact cu lumea misterioasă a enclavei Kamar-Taj. Doctor Strange se trezește cu puteri magice și e forțat să facă o alegere: să se întoarcă la viața lui, ori să lase totul în urmă și să apere lumea ca cel mai puternic vrăjitor din univers.

În acest weekend, filmul realizat de Scott Derrickson a obținut 43 de milioane de dolari. După două săptămâni de la difuzare, deoarece în filmul a fost lansat mai devreme în SUA, blockbusterul se apropie de încasări de 500 de milioane în întreaga lume, potrivit Exhibitor Relations.

Este însă talonat îndeaproape de noul film de animație Trolls , al studioului DreamWorks, o comedie muzicală plină de antren care a avut încasări de 35 de milioane în trei zile de difuzare (94 de milioane în total). Filmul are ca eroi un grup de figurine multicolorate care concep viața ca o serie de aventuri pline de voie bună.

Pe locul trei se clasează filmul "Arrival" al canadianului Denis Villeneuve, cu încasări de 24 de milioane de dolari în primele trei zile de la lansare în cinematografe. Filmul de science-fiction prezintă povestea unei experte lingviste care este solicitată de guvernul american pentru a încerca să comunice cu ființe extraterestre care au ajuns în 12 puncte diferite ale globului cu intenții necunoscute.

În fața temerii că un război de proporții globale este pe cale să izbucnească, protagonista trebuie să găsească într-o cursă contracronometru o metodă comună de înțelegere. Din distribuție fac parte Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker și Michael Stuhlbarg.

Din cu totul alt registru face parte filmul Almost Christmas , despre o familie care se reunește de Crăciun la Birmingham (Alabama) la patriarhul devenit văduv și interpretat de Danny Glover, care se clasează pe patru cu încasări de 15,6 milioane de dolari. Este un lungmetraj destinat publicului de culoare în care joacă actorii afro-americani Kimberly Elise, Omar Epps, Danny Glover și Mo Nique.

Pe locul cinci se poziționează filmul de război Hacksaw Ridge cu încasări de 10,7 milioane de dolari în a doua săptămână de difuzare (32,3 de milioane în total). Regizat de Mel Gibson, filmul reprezintă reintrarea acestuia în industria cinematografică după o perioadă de pauză cauzată de un comportament care i-a adus numeroase critici. Filmul, în care Andrew Garfield joacă rolul principal, este o dramă ce se desfășoară în cel de-al Doilea Război Mondial.

În partea a doua a clasamentului se poziționează:

6. The Accountant , cu Ben Affleck în rolul unui "contabil ziua și asasin noaptea" cu încasări de 4,6 milioane de dolari (77,3 milioane de la lansarea pe ecrane).

7. Thrillerul Shut In , al regizorului Farren Blackburn, despre o psihoterapeută văduvă care decide să se întoarcă în localitatea natală împreună cu fiul său paraplegic. Naomi Watts, Charlie Heaton și Jacob Tremblay sunt protagoniștii acestui film care a avut încasări la debut de 3,7 milioane de dolari.

8. Comedia trăsnită Boo! A Madea Halloween — regizată, produsă și interpretată de comicul de culoare Tyler Perry — cu încasări de 3,5 milioane de dolari (70,4 milioane în total).

9. Jack Reacher: Never go back , un film de acțiune cu Tom Cruise care vrea să descopere un complot de stat, a avut încasări în acest weekend de 3,32 milioane de dolari (54,6 milioane în patru săptămâni).

10. Inferno thriller-ul inspirat din cartea lui Dan Brown ( Da Vinci Code ) a fost din nou ocolit de public în pofida prezenței lui Tom Hanks în distribuție. Filmul a avut încasări de 3,27 de milioane de dolari (31,6 milioane în șase săptămâni).
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus