Stiri de ultima ora

TOP CINEMA "Captain America: Civil War" se instalează direct în fruntea box-officeului nord-american

TOP CINEMA  Captain America: Civil War se instalează direct în fruntea box-officeului nord-american
Cultura
"Captain America: Civil War", cea mai recentă producție a studiourilor Marvel în care supereroii "Avengers" se înfruntă între ei, s-a clasat în fruntea box office-lui din SUA și Canada, încă de la premiera sa în acest weekend, potrivit cifrelor publicate duminică de Exhibitor relations citată de AFP.

În loc să salveze planeta, de data aceasta supereroii "Avengers" se scindează în jurul ideii de a ști dacă trebuie sau nu să fie controlați de Națiunile Unite. Ei se împart în două tabere, una reunită în jurul lui Captain America și alta în jurul lui Iron Man.

Este vorba de al cincilea cel mai bun start în primul weekend din toate timpurile în America de Nord și de cea mai bună premieră a anului 2016 în materie de încasări, potrivit lui Paul Dergarabedian, expert al companiei de specialitate ComScore.

Superproducția Marvel a avut încasări de 181,8 de milioane de dolari în acest prim weekend, furându-i primul loc pe podium lui Mowgli și tovarășilor săi din "Cartea Junglei".

După ce a stat patru săptămâni pe primul loc, filmul de animație al lui Disney coboară astfel pe locul al doilea. Filmul a avut încasări de 21,87 de milioane de dolari în acest weekend (284,98 de milioane în total). Potrivit lui Dergarabedian, filmul a acumulat 776,2 de milioane de dolari la nivel mondial.

La mare distanță, cu încasări de 9 milioane de dolari în trei zile (20,72 de milioane în două săptămâni), se află filmul "Mother s Day", cu Jennifer Aniston și Julia Roberts, care se clasează pe a treia poziție. Această dramă de familie cu accente comice a intrat în weekendul trecut direct în top, pe locul patru.

"The Huntsman: Winter s War", cea mai recentă adaptare a celebrului basm "Albă ca Zăpada" al fraților Grimm, având-o în distribuție pe actrița Charlize Theron, coboară un loc, cu încasări de 3,57 de milioane de dolari (40,36 de milioane în trei săptămâni).

Filmul "Keanu", o comedie în regia lui Peter Atencio, în care un grup de prieteni simulează o operațiune de trafic de droguri pentru a recupera o pisică sechestrată — a acumulat 3 milioane de dolari (15,10 milioane în două săptămâni) clasându-se pe locul cinci.

Partea de jos a clasamentului este ocupată de filmele:

6. "Barbershop: The Next Cut", o cronică umoristică a vieții dintr-un cartier de culoare din Chicago, cu 2,7 de milioane de dolari în (total 48,77 de milioane de dolari).

7. Celălalt film de animație al studioului Disney, "Zootropolis", cu încasări în weekend de 2,67 de milioane (327,62 de milioane de dolari în total).

8. Comedia "The Boss", cu Melissa McCarthy, rămâne pe același loc cu încasări de 1,74 milioane de dolari (59 de milioane în cinci săptămâni).

9. Filmul de animație "Ratchet et Clank", care a acumulat 1,46 de milioane în acest weekend (7 milioane în două săptămâni).

10. Blockbusterul "Batman v Superman: Dawn of Justice" se clasează pe ultimul loc, în top 10 cu un milion de dolari (327,25 milioane în șapte săptămâni de difuzare).
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus