Stiri de ultima ora

The Disaster Artist a câștigat trofeul Concha de Oro la Festivalul de Film de la San Sebastian 2017

The Disaster Artist  a câștigat trofeul Concha de Oro la Festivalul de Film de la San Sebastian 2017
Cultura
Cea de-a 65-a ediție a Festivalul de Film de la San Sebastián a decernat sâmbătă seară marele premiu, Concha de Oro, comediei regizate de James Franco The Disaster Artist , un omagiu adus nonconformistului artist Tommy Wisau, creatorul legendarului The Room , considerat "cel mai prost film al tuturor timpurilor", relatează EFE.

Regizorul și-a rezervat de asemenea rolul principal, un remediu aproape perfect al omului de afaceri necunoscut care a realizat filmul vieții sale în ideea de a rămâne în posteritate ca un mare intelectual, deși rezultatul, The Room , a fost o pantomimă care, cu trecerea anilor, a devenit un film cult.

Nimeni nu a vrut să facă filmul la Hollywood, astfel încât excentricul realizator și actor Tommy Wiseau a decis să producă el însuși lungmetrajul pe care dorea să-l realizeze.

Adaptare a nuvelei scrise de Greg Sestero, prietenul lui Wisau care a dat aripi visurilor sale și care în film este interpretat de fratele lui James, Dave Franco, filmul prezintă totodată povestea industriei cinematografiei americane, văzută prin ochii unor persoane marginale de la Hollywood.

Filmul spaniol Handia , al regizorilor Aitor Arregi și Jon Garańo, a obținut Premiul Special al Juriului cu o poveste care prezintă viața unui personaj real din Țara Bascilor în secolul al XIX-lea, așa-numitul uriaș din Altzo, o relatare fascinantă care recuperează mitul fără a uita însă de componenta umană a unui individ care a crescut singur, simțindu-se diferit.

Realizatoarea argentiniană Anahí Berneri a primit premiul Concha de Plata pentru cel mai bun regizor — câștigat pentru prima dată de o femeie — pentru Alanis , un film care revendică dreptul femeilor de a-și face auzită propria voce, chiar și atunci când este vorba de a exercita cea mai veche meserie din lume, prostituția.

Protagonista din Alanis , Sofía Gala Castiglione, a primit trofeul Concha de Plata pentru cea mai bună actriță, în timp ce românul Bogdan Dumitrache a câștigat premiul Cel mai Bun Actor pentru interpretarea sa emoționantă din drama Pororoca , al regizorul Constantin Popescu, unde joacă rolul unui tată care face din căutarea fiicei sale dispărute o misiune obsesivă și paranoică în căutarea disperată a vinovatului.

Premiul pentru Cel mai bun Scenariu a revenit cuplului Diego Lerman și Maria Meira, pentru filmul argentinian Una especie de familia , care relatează primele zile din viață ale unui bebeluș născut într-o sărăcie extremă și a cărui mamă îl oferă voluntar spre adopție.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus