Stiri de ultima ora

The Beatles domină topul dedicat de Billboard celor mai mari artiști din toate timpurile

The Beatles domină topul dedicat de Billboard celor mai mari artiști din toate timpurile
Cultura
Trupa The Beatles domină topul dedicat de Billboard celor mai mari artiști din toate timpurile, la aniversarea celor 125 de ani de existență ai publicației muzicale, anunță Smart Radio care păstrează un loc special pentru muzica britanicilor în playlistul zilei, potrivit Mediafax.

Primele două locuri ale clasamentului pentru care Billboard a reținut 125 de artiști sunt ocupate de două trupe britanice: The Beatles și The Rolling Stones.

Topul a fost realizat pe baza prestației pieselor lansate de artiști în clasamentele Billboard Hot 100 pentru piese muzicale și Billboard 200 pentru albume.

Pe locul trei este Elton John care deține astfel titlul pentru cel mai mare artist solo. Mariah Carey, pe locul 4, a devansat-o pe Madonna, care s-a clasat pe 5.

Primele zece locuri îi mai includ pe Barbra Streisand (6), Michael Jackson (doar pe 7), Taylor Swift (8), Stevie Wonder (9) și Chicago (10).

The Beatles a avut nu mai puțin de 20 de piese care au ajuns pe primul loc al topului 100, cel mai aproape de ei fiind Mariah Carey, cu 18 melodii. Și numărul de albume ale trupei care au ajuns în vârful Billboard 200 este impresionant, 19. Mai ales că următorul artist ca număr de albume ce au dominat clasamentul Billboard este Jay-Z, cu numai 14.

Cele 19 albume au adunat 132 de săptămâni petrecute pe primul loc, mult peste orice altă concurență. Doar muzicianul country Garth Brooks se mai apropie de ei, și nu a depășit un total de 52 de săptămâni în care piesele sale au fost pe primul loc. Beatles mai deține o performanță unică în istoria publicației americane. Pe 4 aprilie, 1964, toate cele cinci locuri din fruntea Hot 100 erau ocupate de piese lansate de ei.

Vezi și: 

În același an, The Beatles a fost și prima trupă din istoria clasamentului care și-a înlocuit pe primul loc propria piesă, după ce "She Loves You" a devansat "I Want to Hold Your Hand". Au repetat performanța și atunci când "Can t Buy Me Love" a întrecut "She Loves You". În total, trupa a avut șase piese pe primul loc într-un singur an, un record pe care nu l-a mai atins nimeni.

The Rolling Stones și-au asigurat locul doi cu nouă albume clasate pe primul loc în Billboard 200 și opt piese în fruntea clasamentului Hot 100. Trupa a numărat 37 de albume care au ajuns ocupat una din primele zece poziții ale Billboard 200, cel mai mare număr de la debutul trupei, în 1964.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus