Stiri de ultima ora

Tabără de pictură în Deltă. Tablourile pictate de elevi vor fi ambasadori ai zonei în capitalele europene

Tabără de pictură în Deltă. Tablourile pictate de elevi vor fi ambasadori ai zonei în capitalele europene
Cultura
Sate de poveste, peisaje pline de culoare şi, mai presus de toate, Dunărea şi mirajul ei. E povestea Deltei descoperită de tinerii participanţi la o tabără de pictură printre canale şi stuf. Tablourile lor vor fi ambasadori ai zonei în capitalele europene înşiruite de-a lungul Dunării.

Tabără de pictură în Delta Dunării

În tușe groase de acrilic sau schițe delicate, liceenii care și-au petrecut o săptămână în Deltă, au încercat să surprindă esența zonei, așa cum au văzut-o și mai ales simțit-o. Pentru că, spun ei, oricât de fidele ar fi fotografiile sau filmările, pictura este cea care suprinde mai mult decât o imagine.

Delta văzută prin ochii tinerilor artiști îmbracă forme și culori din cele mai diverse. Se regăsesc în aproape toate tablocurile simboluri ale religiliilor comunităților din zonă, dar și ale specificului pescăresc al Deltei.

Este pentru al doilea an când Proiectul Start în culorile Dunării aduce la un loc elevi de la licee de artă din diferite zone din țară.

Participanților li se oferă și ocazia de a câștiga burse de studiu peste hotare. Anul acesta au fost puse la bătaie două astfel de premii.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus