Stiri de ultima ora

Staruri hollywoodiene, în lupta pentru supravieţuire

Staruri hollywoodiene, în lupta pentru supravieţuire
Cultura
Actriţele Kate Winslet și Kate Hudson, fundașul Drew Brees, câștigător de Superbowl, vedeta serialului „O familie modernă“, Jesse Tyler Ferguson, comicul Ed Helms, starul din „Furios și iute 7“, Michelle Rodriguez, şi Michael B. Jordan din „Fantastic 4“ vor fi aventurierii pe care îi veţi vedea în al doilea sezon al emisiunii „Vedete în sălbăticie cu Bear Grylls“. Premiera va fi difuzată pe Discovey Channel, duminică, 20 martie, de la ora 20.00.

În fiecare săptămână, instructorul de supra­viețuire Bear Grylls va însoți o vedetă într-o aventură prin sălbăticie, înfruntând obstacole care le vor pune la încercare forța fizică și psihică şi le vor testa limitele.

Fiecare dintre aceste vedete va înfrunta sălbăticia necruțătoare în câte o călătorie plină de acțiune care necesită o forță incredibilă, fiecare într-o altă locație izolată. Ieşind din confortul vieţii hollywoodiene, fiecare vedetă va ajunge în unul din cele mai sălbatice locuri, de la jungla Camino de Cruces din Panama, până în Alpii Italiei sau Deșertul Roșu din Nevada.

Cu toate acestea, depăşind momentele periculoase şi tensionate, Bear Grylls şi tovarăşii lui de călătorie ajung să împărtăşească mai mult decât tehnici de supravieţuire deoarece fiecare ajunge să povestească experienţe proprii deloc uşoare prin care a trecut, drumul carierei sau amintiri din copilărie.

Vor reuşi vedetele să iasă din zona lor de confort și să demonstreze că sunt gata să înfrunte orice tip de provocare?

Prezentarea episoadelor

În episodul întâi, fotbalistul Drew Brees înfruntă jungla din Panama. Bear Grylls se avântă în adâncurile junglei Camino de Cruces din Panama împreună cu fundașul campion. Cei doi ajung într-o peșteră plină de lilieci, coboară sute de metri printr-o cavernă izolată și, în final, sunt nevoiți să se lupte cu un crocodil de aproape doi metri. Pe drum, Brees povestește despre momentele lui personale de triumf și tragedie, dezvăluind că motivația și puterea de concentrare l-au transformat într-un atlet de talie mondială.

În episodul 2, Jesse Tyler Ferguson pornește la drum pe un traseu dur, acoperit de zăpezi, prin Tirolul de Sud.  La mare înălțime deasupra Alpilor Italiei, Bear îl aduce cu elicopterul pe starul serialului ”O familie modernă”. Cursa aeriană se încheie pe Croda Dei Tuoni, un pisc înzăpezit pe care localnicii îl numesc cu teamă ”Muntele Tunetelor”. De aici, cei doi trebuie să coboare peste 1800 de metri pe pante abrupte și muchii de ­stânci ascuțite, să-și construiască un adăpost din zăpadă și în final să coboare în rapel pe o cascadă înghețată, ca să ajungă în punctul final al acestei călătorii. Pe parcurs, Jesse vorbește deschis despre faima bruscă pe care i-a adus-o serialul ”O familie modernă”, povestește cum în copilărie a fost afectat de fenomenul de bullying și cum luptă acum pentru egalitatea căsătoriilor între persoane de același sex. Actorul iese astfel din zona lui de confort și demonstrează că e gata să înfrunte orice tip de provocare.

În episodul 3, Bear Grylls pornește la drum cu celebra fiică a unei familii şi mai celebre de la Hollywood, Kate Hudson, într-o aventură demnă de lumea filmului. Cei doi aterizează în Munții Dolomiți, unul dintre cele mai dure și mai periculoase lanțuri muntoase din Italia. Obiectivul lor este să parcurgă aproximativ 22 km spre granița cu Austria, înfruntând zăpezi înșelătoare, cățărându-se pe stâncile goale și traversând un buncăr din Al Doilea Război Mondial. Bear și Kate Hudson lucrează în echipă, mergând uneori la propriu mână în mână și înfruntând toate provocările lansate de Mama Natură. Echipa lor se descurcă excelent în aer liber, unde Kate Hudson spune că se simte ca acasă.

În episodul 4, publicul este pe cale să o vadă pe celebra actriță Kate Winslet într-un rol așa cum nu a mai jucat vreodată, căci Bear o duce cu o parapantă cu motor până în vârful Munților Snowdonia din Țara Galilor. De acolo, cei doi trebuie să coboare pe stânci ascuțite și să urce prin defileuri adânci, ca să ajungă în punctul final al călătoriei. După ce prind râme și păstrăvi, ei își instalează tabăra într-un loc bătut de vânt și se pregătesc pentru ultima parte a acestei misiuni dure: o partidă de înot în oceanul rece ca gheața. Pe parcurs, aflăm cum perseverența neabătută a lui Kate a condus-o încă de când era copil, i-a câștigat statutul de star de cinema și a ajutat-o să-i salveze pe ai ei dintr-un incendiu cumplit, care le-a distrus casa și aproape i-a costat viața.

Comicul Ed Helms, recent apărut în filmul “Vacanță cu peripeții”, își depășește limitele străbătând alături de Bear Grylls piscurile muntoase din Colorado în episodul 5 al seriei. Deși recunoaște că îi este frică de înălțimi, Helms are curajul să înfrunte stânci abrupte, roci care se sfărâmă și prăpăstii adânci. Mai mult, Bear îl pune la grea încercare și cu un meniu înfiorător, dar Helms reușește să-și învingă toate spaimele și să-și descopere noi valențe personale. De asemenea, vorbește deschis despre încercările deloc ușoare prin care l-a trecut viața și care l-au împins spre o carieră în comedie.

În următorul episode, Bear o duce pe Michelle Ro­dri­guez, o ”fată rea” de la Holly­wood, într-unul dintre cele mai dure locuri din America de Nord, Deșertul Roșu din Nevada, pentru o aventură pe viaţă şi pe moarte, într-un peisaj spectaculos. Cei doi fac un salt amețitor cu parașuta, de la 3000  de metri, dar rafale de vânt neașteptate o fac pe Michelle să se abată de la traseul stabilit. Echipa coboară cu dificultate de pe un pisc uriaș, apoi face escaladă liberă și în rapel, deplasându-se în sus și în jos pe pereții unor canioane înguste și periculoase, ca să ajungă la nivelul deșertului. Cum rezervele lor de apă sunt sărace, trebuie să găsească o metodă inteligentă de a nu se deshidrata în arșița cumplită. Rodriguez are un stil de viață îndrăzneț, însă acum se convinge că Mama-Natură nu are milă și că, uneori, ”încet, dar sigur” este o strategie mai bună decât ”Furios și iute”.

 James Marsden (apărut de curând în filmul “X-Men: Viitorul este trecut”) pleacă în cel de-al şaptelea episod împreună cu Bear în aventură, în inima Canionului Șerpilor cu Clopoței din Utah, unde aterizează cu elicopterul pe una dintre cele mai înalte arcade naturale din zonă. Din acest punct înalt, cei doi trebuie să coboare în rapel prin canionul îngust și să se cațere apoi cumva pe stâncile impunătoare de pe peretele opus. Pe traseu se întâlnesc față în față și cu cina lor din seara respectivă: o șopârlă Chuck Walla. În timp ce își croiesc drum cu prudență prin acest peisaj periculos și imprevizibil, James povestește despre ­ascensiunea lui mai puțin obișnuită spre statutul de vedetă și modestele lui începuturi din Oklahoma.

În ultima parte a miniseriei, supereroul Michael B. Jordan pleacă alături de celebrul aventurier Bear Grylls într-o aventură de 48 de ore în Țara Galilor.  Jordan și Grylls își încep călătoria cu un salt îndrăzneț în apele agitate ale oceanului, croindu-și drum cu mult curaj spre țărmul bătut de vânturi din Cwmorthin și de acolo spre vârful muntelui, punctul final al întregii aventuri. Obligați să înfrunte forțele naturii, cei doi au parte de ploi și vânturi din belșug, apoi își folosesc din plin creativitatea ca să se încălzească spre seară și să-și pregătească cina.
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus