Stiri de ultima ora

Spike Lee va regiza un film bazat pe spectacolul David Byrne’s American Utopia de pe Broadway

Spike Lee va regiza un film bazat pe spectacolul  David Byrne’s American Utopia  de pe Broadway
Cultura
Cineastul Spike Lee va regiza un film bazat pe spectacolul „David Byrne’s American Utopia” de pe Broadway, iar Participant va fi principalul finanţator şi producător, scrie news.ro.

„Nu se putea mai bine pentru acest proiect”, a spus Byrne, muzician, actor şi producător muzical, citat de Deadline.

Filmul este programat să fie finalizat în 2020.

Spectacolul de pe Broadway îi are îi distribuţie pe Byrne şi 11 artişti muzicali care cântă piesele lui incluse pe albumul omonim lansat în urmă cu doi ani, dar şi compoziţii Talking Heads şi din cariera lui solo.

David Byrne a fondat şi a fost liderul trupei britanice Talking Heads în anii 1970. El a colaborat apoi cu nume importante ale muzicii, între care Brian Eno şi Susana Baca, iar în 1988 a câştigat un trofeu Oscar pentru muzica din filmul „The Last Emperor”, care i-a adus şi un Glob de Aur. Din palmaresul lui mai face parte, între altele, un trofeu Grammy obţinut din cinci nominalizări. Cel mai recent, el a fost selectat pentru albumul „American Utopia”, lansat în 2018.

Proiectul cinematografic „American Utopia” va fi finanţat şi de River Road Entertainment şi Warner Music Group.

Spike Lee se află, în prezent, în postproducţie cu „Da 5 Bloods”, în care joacă Chadwick Boseman, Paul Walter Hauser şi Giancarlo Esposito.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus