Stiri de ultima ora

Spectacole și concerte în 2017

Spectacole și concerte în 2017
Cultura
Așa cum ne-am obișnuit de câțiva ani încoace, România nu duce lipsă de artiști internaționali care vin să concerteze aici, chiar dacă stăm prost la capitolul săli de concert. 

Mai în vogă sau mai puțin, toți au fanii lor. Prezen­tăm acum concertele și spectacolele de răsunet care vor avea loc în anul 2017 în București.

Sirenia, celebra trupă de symphonic metal din Norvegia, va urca pe scena de la Arenele Romane alături de Delain, pe 28 ianuarie, în cadrul celei de-a zecea gale Metalhead Awards! Sirenia revin la București cu un lineup fresh și un album proaspăt. Norvegienii vor aduce pe scena de la Arenele Romane atât piese de pe noul lor material de studio, „Dim Days of Dolor“, cât și unele dintre nestematele muzicale care i-au consacrat. Pe 28 ianuarie vom avea ocazia să o auzim live pe noua lor solistă, Emmanuelle Zoldan. Compozițiile lor sunt țesături fine de gothic metal împletite cu orchestrații clasice și elemente ale metalului extrem. Sirenia au împărțit scena cu artiști de calibru greu, precum Ozzy Osbourne, Iron Maiden, Aerosmith sau Korn.

Pe 3 februarie, iubitorii și nostalgicii formației ABBA se pot bucura de muzica lor la Hard Rock Café, în interpretarea ABBA Tribute Band Revival, formație votată în unanimitate de Asociaţia Agenţilor Muzicali britanici drept cea mai bună formaţie-tribut Abba din Marea Britanie pentru al doilea an consecutiv. Piese celebre care au făcut din ABBA cea mai bună formaţie pop din lume în anii ’70-’80: „Mamma Mia“, „Fernando“, „The Winner Takes It All“, „Chiquitita“, „Waterloo“, „S.O.S“, „Knowing Me, Knowing You“, „Take A Chance“, „Dancing Queen“ şi multe altele se vor auzi la Hard Rock Café. 

În ajunul Zilei Îndrăgostiţilor suntem invitaţi la un regal al dansului, în care romantismul şi virtuozitatea vor da tonul unei seri de neuitat! 

Pe 13 februarie vor ajunge la Bucureşti, la Sala Mare a Teatrului Naţional, cele­brităţi ale baletului clasic. Prim-solişti ce evoluează pe cele mai mari scene de profil ne vor cuceri prin diversitatea programului, compus din solo-uri şi pas-de-deux-uri reprezentative din lucrări de referinţă în cadrul Galei Stelelor Baletului! 

Supranumiţi „Cazacii zburători“, membrii Ansamblului Academic Kalyna din Kiev aduc în lumina reflectoarelor coregrafii uluitoare, costume spectaculoase şi „bijuterii“ muzicale într-o frumoasă epopee de dragoste şi război! Fondat în 1981, Ansamblul Academic Kalyna poartă de 35 de ani folclorul local în în jurul lumii. 

Spectacolele cazacilor sunt asemuite unor ta­blo­uri muzicale, în care se împletesc momentele coregrafice deosebite şi măiestria interpretării. Ansamblul va face un turneu în mai multe orașe din România, la București poposind la Teatrul Naţional pe 6 martie.

Joshua Radin, compozitorul american care şi-a pus amprenta asupra coloanelor sonore ale seria­lelor „House M.D.“, „Grey’s Anatomy“, „Scrubs“ sau „One Tree Hill“, va concerta în premieră în România la Hard Rock Café pe 5 martie. 

Unul dintre pianiștii cu mare succes la public, Richard Clayderman, oferă femeilor cel mai frumos cadou: un concert dedicat lor, cu piese atent selectate și cu multe alte surprize, pentru o atmosferă plină de delicatețe și romantism. Artistul își dă întâlnire cu publicul din România pe 8 martie 2017 la Sala Palatului.

The Fab Beatles aduce un tribut celebrei formații Beatles, în premieră la Bucureşti, pe 17 martie la Hard Rock Café. Vom asculta „Let It Be“, „Yesterday“, „All You Need Is Love“, „Hey Jude“, „Yellow Submarine“ şi multe alte hituri, în interpretarea celei mai cunoscute trupe-tribut Beatles din Marea Britanie! 

Micuţa orchestră Pink Martini se întoarce în România, împreună cu solista Storm Large, pentru a concerta pe 20 aprilie, la Sala Palatului din Bucureşti. Concertul face parte din turneul de promovare a celui mai recent album, „Je dis oui!“, lansat în toamna anului 2016.

Gregory Porter susține un concert în premieră în România pe data de 24 aprilie, la Sala Palatului. Gregory Porter e vocea generației sale de muzicieni și unul dintre primele nume din jazz-ul mondial. 

Iubitorii de flamenco îl pot asculta pe Diego el Cigala, care vine pentru prima dată în România să concerteze pe 9 mai, la Sala Palatului. Considerat unul dintre cei mai inovatori artişti ai secolului, Diego el Cigala este recunos­cut pentru ames­tecul de genuri exotice din muzica sa, unde domină în principal stilul flamenco. De asemenea, în cântecele sale se regăsesc armonii cubaneze, influenţe de jazz şi ritmuri de folk latino-american.

Deep Purple, cunoscuta trupă hard rock, revine în concert în România, în cadrul turneului „The Long Goodbye“, în care va promova noul album, „Infinite“, pe 13 mai, în parcarea A a complexului Romexpo din Bucureşti. 

Legendarul tenor Andrea Bocelli revine în România pentru a-şi reîntâlni fanii şi pentru a-i încânta cu un concert special, în care va prezenta atât repertoriul său de operă, cât şi interpretări unice ale celor mai îndrăgite hituri ale sale. Concertul se va desfășura pe data de 22 iunie la Bucureşti, în Piaţa Constituţiei.  Trupa Sepultura se nu­mă­ră şi ea printre participanţii la festivalul Methalhead Meeting 2017, care va avea loc cu aproximativ o săptămână mai devreme decât de obicei, mai exact în weekendul  24-25 iunie, la Arenele Romane din Bucureşti. Pe 29 iunie, trupa Evanescence va cânta la București la Arenele Romane. Evanescence, una dintre cele mai apreciate trupe rock americane, se află din nou într-o formulă în care vocea cântăreței Amy Lee înnobilează piesele ce au rămas nemuritoare pe buzele fanilor din întreaga lume.   
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus