Stiri de ultima ora

Simona Sora - consilier pentru literatură al ministrului Culturii

Simona Sora - consilier pentru literatură al ministrului Culturii
Cultura
Scriitoarea Simona Sora a fost numită consilier pentru literatură al ministrului Culturii, a anunțat marți Vlad Alexandrescu, la Comisia de cultură a Camerei Deputaților.

"Am numit-o pe Simona Sora consilier pentru literatură", a afirmat ministrul Culturii, în ședința comisiei.

Simona Sora a semnat cronici literare, studii, eseuri, traduceri în reviste culturale române și străine, prefețe și postfețe la diverse volume de literatură contemporană.

A predat literatura română la Facultatea de Litere a Universității din București.

Sora a tradus volumul "Crezul meu" de Carlos Fuentes (Editura Curtea Veche, 2005) și se numără printre autorii antologiilor "Tovarășe de drum. Experiența feminină în comunism" (Editura Polirom, 2008) și "Prima mea carte" (Editura ART, 2011). A publicat eseurile "Regăsirea intimității" (Editura Cartea Românească, 2008) și "Ultima Thule. Fortărețe dacice din Munții Orăștiei" (Artec, Spania, 2009).

Pentru volumul "Regăsirea intimității" a primit mai multe premii: Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor, Premiul pentru debut al revistei Observator Cultural , Premiul pentru exegeză în proza românească, oferit în cadrul "Colocviilor romanului românesc contemporan", Alba Iulia, Premiul pentru debut al revistei România literară .

A fost finalistă a secțiunii de literatură în cadrul Marilor Premii Prometheus decernate de Fundația Anonimul. În 2012 i-a apărut prima ediție a romanului "Hotel Universal" (ediția a II-a, 2013), foarte bine primit de critică și de cititori și nominalizat la majoritatea premiilor literare românești. Romanul urmează să apară în Croația și în Franța.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus