Stiri de ultima ora

Sibiul găzduieşte primul forum al rutelor culturale ale CE, deși nu are o astfel de rută

Sibiul găzduieşte primul forum al rutelor culturale ale CE, deși nu are o astfel de rută
Cultura
Potrivit ministrului Trif, biserica fortificată din Cisnădioara este posibil să fie primul obiectiv din judeţul Sibiu care să fie inclus pe harta rutelor culturale europene.

"Vreau să vă spun că sunt mândru în primul rând ca sibian, că reuşim să organizăm Forumul Anual al Rutelor Culturale ale Consiliului Europei, a noua ediţie, la Sibiu. Avem 150 de invitaţi din peste 33 de ţări. Vreau să vă spun că aceste rute culturale le organizăm pentru prima dată în România, este o premieră naţională (...) acest forum o să dinamizeze (...) turismul cultural din România. (...) În calitate de sibian, vreau să vă spun că biserica de la Cisnădioara deja şi-a manifestat intenţia de a fi introdusă în aceste rute culturale. O să demarăm într-un viitor cât mai scurt toate acţiunile pentru a avea documentaţia completă. Estimăm că pentru a avea o documentaţie completă, ne trebuie cam două luni de zile, după care o să-şi urmeze circuitul şi este important să avem şi noi la Sibiu un astfel de monument care să fie inclus într-o rută culturală europeană", a spus ministrul Bogdan Trif, într-o conferinţă de presă.

Întrebat cât la sută din turismul de la noi este cel cultural, ministrul Trif a declarat că nu există date exacte în acest sens.

"Nu avem o statistică exactă, ca şi procent, dar avem un potenţial enorm. Sunt foarte mulţi turişti şi grupuri organizate de turişti, care vin şi vizitează monumente, deci vin pentru turismul cultural. Avem un potenţial enorm pe care trebuie să-l fructificăm. Acesta este un eveniment de care urmează să profităm cât mai mult şi îmi doresc ca foarte multe obiective turistice culturale din Sibiu să acceseze aceste rute şi să devină obiective pe harta Europei şi pe harta lumii", a punctat ministrul Trif.

România are obiective din mai multe judeţe incluse în câteva rute culturale europene, dar nu a reuşit încă să creeze o rută culturală europeană proprie, pornită de la noi din ţară, fiind nevoie ca acest traseu să traverseze trei ţări, potrivit unor surse din Ministerul Turismului.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus