Stiri de ultima ora

Sezon expozițional nou la Muzeul Național de Artă Contemporană

Sezon expozițional nou la Muzeul Național de Artă Contemporană
Cultura
Patru etaje de artă şi tot atâtea expoziţii noi. Sezonul de toamnă de la Muzeul Naţional de Artă Contemporană are două „vedete”, operele târzii ale Margaretei Sterian şi prima retrospectivă a lui Iulian Mereuţă, un artist emigrat în Franţa, unde s-a stins din viaţă în 2015.

Nou sezon expozițional la MNAC

La parter vedem operele târzii ale Margaretei Sterian, o donație recentă făcută muzeului. Margareta Sterian a traversat aproape tot secolul trecut, s-a stins în 92, la 95 de ani. Iar pictura e doar o parte a lumii ei, a fost și scriitoare și traducătoare.

Tot la parter e expusă o pânză monumentală, lungă de 28 de metri și înaltă de 5, care umple sala de marmură a muzeului. Autorul ei, Ioan Sbarciu, spune c-a  vrut să facă un peisaj inspirat de paădurile Transilvaniei.

Ultimul etaj al muzeului de artă contemporană aduce expoziția unei renumite artiste din Cipru, care trăiește în Germania. Marianna Christofides vorbește despre Balcani, e preocupată de felul în care natura, geografia determină identitatea oamenilor.

A fost foarte interesată de cutremurul din 1977 din Vrancea.

A făcut cercetări extinde la Muzeul Antipa şi la Muzeul Naţional de Geologie. A vrut să afle ce s-a întâmplat cu exponatele după cutremur şi a încercat să înţeleagă cum s-a făcut restaurarea lor.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus