Stiri de ultima ora

Serialul Killing Eve a fost vedeta galei BAFTA TV Awards 2019

Serialul   Killing Eve   a fost vedeta galei BAFTA TV Awards 2019
Cultura
Jodie Comer (26 de ani), care o interpretează pe asasina Villanelle în acest thriller de succes, a fost recompensată cu premiul pentru cea mai bună actriţă. Renunţând la atitudinea dură a personajului interpretat în serial, actriţa a dat frâu liber emoţiilor, urcând cu ochii în lacrimi pe scenă pentru a-şi primi premiul.

Comer a devansat-o pe colega sa din distribuţia serialului, Sandra Oh, nominalizată în cadrul aceleiaşi categorii, care interpretează rolul unei agente cu misiunea de a o prinde pe Villanelle.

"Mulţumesc foarte mult", a spus Comer. "Îmi pare rău, sunt singura care am dat apă la şoareci".

Actriţa a dedicat premiul memoriei bunicii sale: Din păcate, Nana Frances a murit pe când ne aflam în prima săptămână de filmare. Nu a apucat să o vadă pe Villanelle, viaţa şi sufletul întregii acţiuni .

Comer, care a dezvăluit că, pe când era copil, a urmărit timp de mulţi ani premiile BAFTA din dormitorul său, şi-a exprimat admiraţia faţă de creatoarea serialului, Phoebe Waller-Bridge, precum şi faţă de Stephen Graham, care a jucat în serialul Line Of Duty , şi care provine din acelaşi oraş ca actriţa, Liverpool.

"Dacă până acum nu îţi eram datoare cu o bere, sigur îţi datorez acum", a spus actriţa. "Mulţumesc pentru generozitatea pe care mi-ai oferit-o toţi anii aceştia".

Killing Eve a fost desemnat cel mai bun serial dramatic, devansând o altă producţie de succes a BBC, Bodyguard .

"Nu mai am cuvinte, este atât de emoţionant", a spus Waller-Bridge, producătoarea serialului.

"Mulţumesc tuturor pentru riscurile pe care şi le-au asumat. Jodie Comer aproape a înghiţit o viespe pe când ne aflam în Toscana", a mai spus producătoarea.

Fiona Shaw, interpreta personajului Carolyn Martens din Killing Eve , a fost desemnată cea mai bună actriţă în rol secundar, într-o categorie la care au mai fost nominalizaţi actorii Billie Piper, Keeley Hawes şi Monica Dolan.

Rolul a fost probabil cea mai mare plăcere din viaţa mea , a spus câştigătoarea.

Thrillerul Killing Eve a obţinut cel mai mare număr de nominalizări, fără să fie ocolit însă de controverse.

Potrivit regulilor BAFTA, pentru a fi eligibilă la o nominalizare, o producţie TV trebuie să fi avut premiera în Marea Britanie, însă Killing Eve a fost difuzat prima dată în Statele Unite, la BBC America, înainte de a fi transmis în Marea Britanie.

BAFTA a argumentat nominalizările spunând că există o contribuţie creativă semnificativă din partea unor talente britanice pe parcursul producţiei , iar comitetul televiziunilor este arbitrul tuturor eligibilităţilor .

Bodyguard , principalul competitor al Killing Eve , a trebuit să se mulţumească doar cu un premiu, singurul acordat de privitori, în cadrul categoriei Virgin Media s must-see moment , pentru scena morţii, într-o explozie, a personajului Julia Montague, interpretat de Keeley Hawes.

Benedict Cumberbatch a fost desemnat cel mai bun actor în rol principal pentru rolul Patrick Melrose din drama omonimă produsă de Sky Atlantic.

Cumberbatch, care a obţinut prim sa nominalizare la un premiul BAFTA în 2005, le-a spus celor prezenţi la gala de decernare: "O, Dumnezeule, cred că o să leşin, sunt obişnuit mai mult să fiu în rolul secundar, nu în cel principal. O să fiu scurt întrucât probabil toată lumea are nevoie să meargă la toaletă".

În culise, actorul a spus: "Chiar am crezut că Hugh Grant va câştiga .

Pe scenă, Cumberbatch i-a adus un omagiu soţiei sale: Eşti sprijinul meu, a trebui să o iau un pic razna pentru rolul ăsta şi a fost bine să mă pot întoarce acasă şi să am din nou parte de stabilitate .

"Este foarte bine, am un premiu şi o să-l aduc acasă , a adăugat actorul.

Actorul Ben Whishaw a fost desemnat cel mai bun actor în rol secundar pentru interpretarea sa din A Very English Scandal . Actorul nu a putut participa la ceremonie, iar premiul a fost ridicat în numele său de regizorul Stephen Frears.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus