Stiri de ultima ora

Scurtmetraje premiate la festivalurile de la Locarno și Rotterdam, proiectate la BIEFF

Scurtmetraje premiate la festivalurile de la Locarno și Rotterdam, proiectate la BIEFF
Cultura
Cea de-a șasea ediție BIEFF aduce în Capitală câștigătorul Tiger Award la Rotterdam 2015 și cele mai provocatoare scurtmetraje din competiția aceluiași festival, în cadrul secțiunii You Run Through My Veins.

"Greetings to the Ancestors", câștigătorul Tiger Award la Rotterdam, regizat de Ben Russell, va fi prezentat la București.

Câștigător al premiului Cinema & Gioventu la Festivalul Internațional de Film de la Locarno 2015, filmul lui Marcus Lindeen — "Dear Director" — este o creație captivantă care vorbește despre căutarea identității.

Și filmul "Freud and Friends" de Gabriel Abrantes va putea fi văzut la BIEFF la o lună după premiera sa în cadrul Berlinale 2016. Regizorul, numit "Herner Werzog , relatează dintr-un laborator, unde merge să îl observe chiar pe Gabriel Abrantes, acesta din urmă oferindu-se voluntar pe post de cobai prietenei sale, om de știință implicat în experimente pentru citirea gândurilor.

Premiat cu Mențiunea Specială în cadrul debutului său de anul trecut la Quinzaine des Realisateurs de la Cannes, "The Exquisite Corpus", realizat de Peter Tscherkassky, are ca material și bază tematică imagini erotice culese din surse variate. Regizorul folosește tehnicile de manipulare a materialului analog pentru a-și cufunda spectatorii în detaliile vizuale ale visului erotic al oricărui pasionat al celuloidului , se arată în comunicat.

Festivalul va oferi și o selecție de filme în avanpremieră, cu ocazia Valentine s Day.

"Love Is the Sweetest Experiment", o colecție de "viziuni extrem de sensibile asupra variatelor forme ale iubirii", va fi prezentată sâmbătă, de la ora 20,00, la Lente & Șotron din Capitală. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus