Stiri de ultima ora

Salariați din TVR îi cer lui Zgonea să prevină marginalizarea la TVR a problematicii agrare și a emisiunilor de folclor

Salariați din TVR îi cer lui Zgonea să   prevină   marginalizarea la TVR a problematicii agrare și a emisiunilor de folclor
Cultura
Salariați din Societatea Română de Televiziune cer președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, să "prevină marginalizarea la TVR a problematicii agrare și a emisiunilor de folclor.

* Stelian Tănase cere Parlamentului măsuri pentru salvarea TVR; printre acestea — indexarea taxei TV

Îndrăznim și o sugestie, pentru că tot spunem noi, românii, că cine are pâinea și cuțitul, acela contează: luați-i cuțitul domnului Stelian Tănase, pentru a fi siguri că pâinea se va împărți cinsit , se arată într-o scrisoare adresată președintelui Camerei Deputaților de către producătorii emisiunilor Tezaur Folcloric, În grădina Danei, Ferma și Viața Satului.

Aceștia susțin că "pericolul pe care îl anunțau consta în insistența nejustificată a domnului Stelian Tănase, președinte director general SRTV, de a impune o pondere minoră emisiunilor de folclor și a celor care abordează problematica agricolă și rurală.

O altă scrisoare remisă Camerei Deputaților a fost aceea a Federației Române a Jurnaliștilor MediaSind în care se susține că federația a acționat în judecată administrațiile SRR și SRTV pentru nerespectarea legii 544/2001 privind informațiile de interes public.

Inițiativa a plecat de la constatarea că la SRR și SRTV se fac cheltuieli imense, pe diverse contracte încheiate cu case de avocatură, de către conducerile celor două societăți, în mai multe procese care vizau drepturile propriilor angajați. Astfel, numai în procesul de concediere a liderului sindical SRR, Adrian Moise, administrația a cheltuit peste 10.000 de euro , se arată în document.

Conducerea Camerei Deputaților a decis ca cele două documente să fie trimise Comisiei de cultură.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus