Stiri de ultima ora

Riviera Maya din nou gazda Premiilor Platino ale cinematografiei ibero-americane 2019

Riviera Maya din nou gazda Premiilor Platino ale cinematografiei ibero-americane 2019
Cultura
Cea de-a VI-a ediţie a acestor premii va avea loc la Teatro Gran Tlachco din parcul tematic Xcaret, situat în afara localităţii turistice Playa del Carmen.

Precedentele gale ale acestor premii s-au desfăşurat la Ciudad de Panamá în 2014, Marbella (Spania) în 2015, Punta del Este (Uruguay) în 2016, Madrid în 2017, şi Riviera Maya (Mexic) în 2018.

La ediţia de anul trecut a Premiilor Platino ale cinematografiei ibero-americane, prezentată de actorul mexicano Eugenio Derbez, marele triumfător a fost filmul chilian Una mujer fantástica , recompensat cu premiul pentru cel mai bun film, cel mai bun scenariu şi cel mai bun montaj.

Cineastul filmului, chilianul Sebastián Lelio, s-a impus la categoria cel mai bun regizor în faţa realizatorilor spanioli Isabel Coixet şi Alex de la Iglesia, cubanezului Fernando Pérez şi argentiniencei Lucrecia Martel.

Aclamata actriţă trangender chiliană Daniela Vega, protagonista indiscutabilă a galei prin discursul său în favoarea drepturilor femeilor, a fost recompensată cu premiul Platino pentru magistrala sa interpretare a unei femei transexuale.

Una mujer fantástica (A fantastic women) în regia lui Sebastián Lelio a câştigat şi Oscar pentru pentru cel mai bun film străin în 2018.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus