Stiri de ultima ora

Regizorul „Monştri.“, despre câştigarea premiului publicului la Berlinala 2019: Înseamnă mult că filmul a avut sălile pline la nivelul unui asemenea festival

Regizorul „Monştri.“, despre câştigarea premiului publicului la Berlinala 2019: Înseamnă mult că filmul a avut sălile pline la nivelul unui asemenea festival
Cultura
Regizorul Marius Olteanu a declarat despre distincţia primită de „Monştri.", singurul film românesc de la Berlinală, care a primit premiul publicului acordat de publicaţia germană „Tagesspiegel“, că e foarte important că filmul a avut succes de public în festival şi speră ca şi publicul românesc să fie deschis faţă de tema propusă. Filmul, care va fi proiectat în avanpremieră la TIFF, va fi pe marile ecrane din România începând din 27 septembrie.

Regizorul Marius Olteanu a declarat, pentru „Adevărul“, că  este foarte bucuros că filmul „Monştri.“ a primit aprecierea publicului la Berlinale. Marius Olteanu nu se mai afla, sâmbătă, la Berlin, în momentul anunţării premiului acordat de publicaţia germană „Tagesspiegel“. Distincţia a fost înmânată actriţei Judith State care a urcat pe scenă alături de producătorii Carla Fotea  şi Claudiu Mitcu.

”E important că, în urma celor două nominalizări, la  debut şi la Teddy Award, filmul a avut, la Berlinale, patru proiecţii suplimentare. E foarte important acest succes de public la nivelul unui asemenea festival. Sper că şi în România oamenii vor fi deschişi spre subiect şi vor veni să îl vadă din toamnă în cinematorgrafe“,  a subliniat regizorul Marius Olteanu.

„Monştri.“ a întrunit voturile celor nouă reprezentanţi ai acestui juriu independent, care se reuneşte încă din 2007 în cadrul Berlinalei. Juriul şi-a motivat alegerea prin faptul că regizorul Marius Olteanu foloseşte un limbaj vizual deosebit pentru a descrie natura multistratificată a unei relaţii aflată sub presiunea unei societăţi în care aderarea la norme primează.

Singurul lungmetraj românesc selectat la Berlin, Monştri. descrie o zi din viaţa unui cuplu. Dana şi Arthur, căsătoriţi de mult timp, trăiesc o poveste de dragoste atipică. Una din întrebările ridicate de film este „Care ar fi cea mai mare dovadă de iubire pe care i-o poţi da celuilalt?”. Filmul observă şi pune întrebări într-o structură de puzzle, în care spectatorul trebuie să rămână atent şi să decidă până la final cine sunt „monştrii“.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus