Stiri - Editia din date de 11-01-2019

Arhiva stiri din data de:
11-01-2019 Stiri de ultima ora din

Recomandări culturale | Expoziții, spectacole de taetru și concerte

Cultura
La început de an instituţiile de cultură au pregătit pentru public numeroase evenimente culturale. La Teatrul Naţional din Bucureşti se joacă spectacole abia lansate cu casa închisă, iar la Teatrul Bulandra urmează premiere. Nu lipsesc de asemenea concertele dar şi expoziţiile.

Recomandări culturale

La Muzeul Național de Artă al României puteţi vizita expoziţia "Memoria chipului. Portretul în Europa secolelor XVI-XVIII" Aceasta reunește lucrări din colecțiile de artă europeană ale muzeului și ale Cabinetului de Stampe al Bibliotecii Academiei Române.

Printre autorii celor peste 120 de opere de artă incluse în expoziție se regăsesc nume celebre precum  Bronzino, Rembrandt, van DyckVelasquez, Francesco Zurbaran, Pierre Mignard, Jean-Baptiste Greuze sau Rosalba Carriera. Fie că este vorba despre pictură, gravură, desen sau pastel, lucrările acoperă nu doar întreaga geografie relevantă pentru arta europeană ci și nenumărate tipuri de reprezentare și tipologii umane, de la începutul Renașterii până în secolul XVIII.

Expoziția consacră o secțiune aparte portretelor de artiști și explorează separat zone de graniță ale portretului cum ar fi „portretele" de sfinți. Expoziția e deschisă până la sfârșitul lunii martie.

La Teatrul Naţional din Bucureşti, nu trebuie să rataţi spectacolul "Pădurea spânzuraţilor" în viziunea unui regizor care nu se teme de provocări, Radu Afrim.

Utilizând întreaga suprafață a uriașei scene a Sălii Mari, scenograful Cosmin Florea și echipa sa creează un spațiu de joc de o rară spectaculozitate, în acord cu viziunea regizorală.

Spectacolul, după romanul lui Liviu Rebreanu descoperă uriașă poezie a unui text puternic și modern și își propune să se adreseze în primul rând tinerilor de azi.

Reinterpretând în stil propriu o operă majoră a literaturii române, regizorul o transpune în universul său imaginativ, atât de specific, îi descoperă sensuri noi, pornind de la premiza că romanul lui Rebreanu nu este un roman de război, ci unul psihologic. Dau viaţă lumii romanului, dar şi universului afrimian 26 de actori binecunoscuţi

La Teatrul Bulandra se joacă spectacolul "Pisica pe acoperişul fierbinte" de Tennessee Williams în regia lui Dinu Cernescu.

Din distribuţie, Tudor Aaron Istodor, Alexandra Fasolă, Dana Dogaru, Virgil Ogăşanu, Silvana Negruţiu/Marcela Motoc, Lucian Ifrim, Radu Chirev.

Despre piesa care a primit Premiul Criticii de Teatru și Premiul Pulitzer, Tenesse Williams spunea că este, în același timp, o operă de artă și o operă de iscusință profesională. După părerea mea, e bine construită și toate personajele sunt amuzante, credibile și înduioșătoare. De asemenea, se încadrează în principiul aristotelic, anume că o tragedie trebuie să aibă unitate de timp, de loc și magnitudine a acțiunii.

Violonistul Alexandru Tomescu va concerta la început de an pe scena Sălii Radio, într-un concert 100% Haydn.

Artistul a câștigat din nou concursul organizat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și de FilarmonicaGeorge Enescu" pentru dreptul de a cânta, până în 2023, cu vioara Stradivarius Elder-Voicu, obiect de Patrimoniu Național. Concertul prezentat miercuri de Orchestra de Cameră Radio se va derula sub bagheta unui invitat special, Ladislau Horvath.

Muzician cu o bogată carieră internațională, Ladislau Horvath  este concertmaestru al prestigioasei orchestre italiene Maggio Musicale Fiorentino, în cadrul căreia colaborează de peste 25 de ani cu marele dirijor Zubin Mehta.Va recomandam sa cititi si :
26
oct.
cooltura recomandari culturale pentru wekend
Cultura
Astăzi spectacolele românești, MAMĂ, MI AM PIERDUT MÂNA la teatrul Odeon a actorilor din Piatra Neamț, ÎN UMBRA MARELUI PLAN de Catinca Drăgănescu la Centrul de Teatru Educațional Replika susținut...

04
mai.
cooltura recomandari culturale pentru weekend
Cultura
Vine weekendul, e cazul să ne desprindem de programul obișnuit. Sunt evenimente și oameni interesanți pe care trebuie să i descoperiți, Loredana Iordache ne spune ce merită să vedem în zilele...

10
mar.
recomandari de weekend
LifeStyle
În acest weekend intră pe marile ecrane din România pelicula care a luat Oscarul pentru film străin, „Fiul lui Saul“, în care apare şi un actor de la Teatrul Maghiar...

12
oct.
recomandari de weekend teatru spectacol expozitii
Actualitate
Ne așteaptă un weekend plin de evenimente, de la comedii la producții cu o pronunțată tentă socială. S a deschis de asemenea și primul muzeu privat de artă din România, după...

16
nov.
recomandari culturale unicul festival dedicat orchestrelor radio radiro incepe duminica
Cultura
Nu trebuie să rataţi în perioada următoare concertele simfonice şi de jazz din cadrul festivalului RadiRo. Cele mai importante orchestre radio din lume vor fi prezente în Bucureşti până pe...


comments powered by Disqus
Foto:


Evaluare/reevaluare active Wagner Invest Evaluare/reevaluare active Wagner Invest
Evaluare/reevaluare active
www.wagnerinvest.ro
Ultimele stiri : Cultura:
Artilcole stiri grupate pe subiecte