Stiri de ultima ora

Recomandări culturale | Unde vă puteţi petrece timpul liber în acest weekend

Recomandări culturale | Unde vă puteţi petrece timpul liber în acest weekend
Cultura
Fie că este vorba despre teatru, operă sau film, urmează o perioadă cu multe premiere. Detalii are Loredana în rubrica de recomandări culturale.

Recomandări culturale

Invitații speciali ai reprezentațiilor vor fi sopranele Maria Guleghina și Dragana Radakovic, în rolul titular, dar și basul Dragoljub Bajic.  Partitura, pe care Puccini a lăsat-o neterminată, a fost finalizată de Franco Alfano.Tema exotică din „Turandot" nu constituie pentru Puccini decât pretextul de a-și exprima gândurile pe un plan oarecum mai filosofic și mai general, dar cu vechea dependență de faptele vieții reale. Materia primă e textul, libretul de operă, fără de care se simte inutil, fără rost între oameni. Libretiștilor le-a cerut să dea o formă modernă și interesantă subiectului. „Dacă reușiți, veți vedea ce lucru original și tulburător va ieși din strădania voastră". Giacomo Puccini și-a dorit să redea în „Turandot" tot ce au suferit, tot ce au iubit, au visat și au urât oamenii vremii lui.

Institutul Cervantes din Bucureşti are o nouă înfăţişare. Artistul vizual Pisica Pătrată a realizat trei picturi inedite în holurile instituţiei, în stilul propriu. Alexandru Ciubotariu, mai cunoscut publicului ca Pisica Pătrată,  este unul dintre primii artişti stradali din Bucureşti. Picturile realizate în colaborare cu Institutul Cervantes includ  toate preocupările şi motivele artistice ale acestuia: relațiile, vecinătatea, suprapunerea, alăturarea, succesiunea personajelor din imaginarul său. Picturile murale semnate de  Pisica Patrata reprezintă noua imagine pe care Institutul Cervantes doreşte să o aibă, acum când împlineşte un sfert de secol de la inaugurare.  Este un mod de a integra instituţia în peisajul urban al Bucureştiului. Lucrările Pisicii Pătrate pot fi văzute la Institutul Cervantes până la sfârşitul anului.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus