Stiri de ultima ora

Recomandări culturale | Spectacole de teatru, lansări de carte, proiecții de film, expoziții și dezbateri

Recomandări culturale | Spectacole de teatru, lansări de carte, proiecții de film, expoziții și dezbateri
Cultura
Recomandările noastre culturale includ astăzi evenimente care includ lansări de carte, proiecții de film, expoziții și dezbateri, dar și spectacole de teatru și lansări de carte.

Recomandări culturale

Tot astăzi, dar la Teatrul Naţional din Bucureşti, se joacă spectacolul  Două loturi, după I.L. Caragiale.

Regizorul spectacolului, renumitul Alexandru Dabija, care vede enorm şi simte monstruos, face o demonstraţiune mişcătoare despre cum putem închipui noi, modernii, o scriere clasică. Un altfel de Caragiale, carevasăzică, într-o lectură teatrală producătoare de furnicături şi emoţiune, despre hazard, noroc şi nenoroc, despre fatalitatea care capătă fizionomie perfidă. Sau, cum ar spune directorul de scenă, un Caragiale în manieră horror, în care drama se combină graţios cu umorul negru. Din distribuţie fac parte printre alţi actori binecunoscuţi Ana Ciontea, Corina Moise, Ilona Brezoianu, Eliza Păuna, sau Marius Manole

Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, stabilită pe 27 ianuarie, este marcată de Institutul Cultural Român la București, Stockholm și Tel Aviv, printr-o serie de evenimente care includ lansări de carte, proiecții de film, expoziții și dezbateri. Astfel luni, de la ora 17.00, la sediul Institutului Italian de Cultură, va avea loc prezentarea volumului „Imaginea evreului în cultura română", de Andrei Oișteanu, publicat în limba italiană.

Evenimentul de la ICR va cuprinde, tot luni, și un moment muzical dedicat comemorării victimelor Holocaustului. În continuare, la sediul central ICR, va avea loc și proiecția filmului documentar „Itinerarii evreiești în România", care abordează subiectul moștenirii comunităților de evrei din România.

Miercuri, la ora 19.00, nu trebuie să rataţi un concert 100% Mozart la Sala Radio. Compunea la 5 ani și cânta în fața capetelor încoronate. Până la moartea sa, la doar 35 de ani, ne-a dăruit peste 600 de lucrări (concerte, simfonii, opere, oratorii, cantate) și se spune că pentru el creația era un fel de "dictare" de ordin divin: crea muzică așa cum respira. Genialul Mozart, cu viața sa ca un scenariu de film, a "ars" intens și rapid în viața și în drumul său artistic.

În Concertul Orchestrei de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului Ilarion - Ionescu GalaţI, veți asculta la Sala Radio uvertura operei "Ascanio in Alba", Concertul în Do major pentru oboi şi orchestră - solist: Ludovic Armin Cora și Simfonia nr. 35 - "Haffner".
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus