Stiri de ultima ora

Programul ultimului weekend al Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă B-FIT in the Street

Programul ultimului weekend al Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă B-FIT in the Street
Cultura
28-30 iulie, ultimul weekend al Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti B-FIT in the Street! promite să fie unul cu adevărat spectaculos, anunţă organizatorii. Evenimentul umple străzile, pentru ultima dată în acest an, cu personaje fantastice, în cele trei zile ale weekendului, de la ora 19.00 la 23.00.

Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti B-FIT in the Street! a pregătit pentru bucureşteni şi turişti, şi în acest weekend, spectacole cu statui vivante, parade colorate, marionete şi spectacole nocturne din Franţa, Germania, Spania şi România.

De la teatru în aer liber, la dansuri sud-americane, până la un moment surpriză care îi transformă pe spectatori în actori, al cincilea weekend de festival va face publicul să experimenteze lumi complet diferite în cele trei zile de spectacole.

 Sâmbătă este rândul Cenuşăresei, al lui Harap Alb, Hansel şi Gretel şi al altor personaje de basm să îi poarte pe cei mici şi pe cei mari în lumea spectacolului de statui vivante „A fost odată ca niciodată” din Parcul Kretzulescu, iar duminică actorii Teatrului Masca din „Bizarerii baroce” redau în Centrul Istoric eleganţa Franţei de secol XVII.

În Piaţa Universităţii,  artiştii francezi de la Body and Dance Carnaval Latino vor aduce zilnic exotismul culturii sud-americane cu dansuri de samba, salsa, merengue şi cha cha cha. 

Sâmbătă seara, pe 29 iulie, B-FIT in the Street! aduce pe străzi trei momente pregătite de trupe de artişti din Germania, Franţa şi Spania.

 Prezenţă obişnuită la marile festivaluri de profil din Coreea de Sud, Franţa, Columbia, Danemarca, Taiwan sau Chile, trupa spaniolă Xarxa vine în Piaţa George Enescu sâmbătă, 29 iulie, de la ora 21.30, cu unul dintre cele mai interactive numere din teatrul contemporan de stradă. ”Magic Night” îi invită pe spectatori să devină protagonişti, să se lase transportaţi în atmosfera popularelor fieste din Valencia prin jocuri pirotehnice tradiţionale, muzică live şi artificii spectaculoase. 

Greu de ratat, Dundu, marioneta luminoasă de dimensiuni impresionante va atrage mii de oameni la deja faimoasa paradă B-FIT in the Street! de pe Calea Victoriei, care începe sâmbătă, la ora 22.00, imediat după terminarea spectacolului „Magic Night”. 

Alături de creatura gigant Dundu, dansatorii francezi de la Body and Dance Carnaval Latino vor porni din Piaţa George Enescu în ultima paradă a festivalului de la Bucureşti, care va purta fanii B-FIT in the Street! pe ritmuri sud-americane către punctul culminant al serii, din Piaţa Universităţii, informează un comunicat de presă emis de organizatori.

Prin comparaţie cu adrenalina şi dinamismul mereu în creştere din spectacolul „Magic Night”, momentul programat în Piaţa Universităţii pentru ora 22.30, spectacolul „Dundu”, îmbie la visare printr-o reprezentaţie neobişnuită de teatru de păpuşi, în care personajele sunt nişte marionete uriaşe, care luminează în noapte şi spun, fără cuvinte, poveşti universale pe acorduri muzicale extrem de sensibile, cântate live la harpa kora, tradiţională din Africa de Vest. 

Marionete Dundu

Manevraţi de păpuşari germani cu experienţă în spectacole de anvergură, marionetele Dundu au călătorit în numeroase oraşe din lume, de la Festivalul Luminilor din Ierusalim, la Astana ArtFest din Kazahstan, în Hanoi din Vietnam, Londra, Seoul sau Zürich.

Cel mai mare eveniment de profil din ţară, a adus, pe parcursul celor cinci weekenduri din luna iulie, 40 de spectacole internaţionale cu zeci de reprezentaţii şi peste 300 de artişti din nouă ţări.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus