Stiri de ultima ora

Profetul, aurul şi ardelenii, primul film din trilogia western-urilor cu ardeleni, sâmbătă, de la ora 21.10, de TVR1

Profetul, aurul şi ardelenii, primul film din trilogia western-urilor cu ardeleni, sâmbătă, de la ora 21.10, de TVR1
Cultura
„Profetul, aurul şi ardelenii”, primul film din trilogia western-urilor cu ardeleni în regia lui Dan Piţa, va fi difuzat sâmbătă, de la ora 21.10, de TVR1, potrivit news.ro.

În anul 1874, din cauza sărăciei din Transilvania, Ion Brad, un ţăran din Poplaca, a emigrat în America. Visul american a început, pentru el, cu munca de jos: a fost salahor, hamal, vânător, vânzător în prăvălie şi cowboy. După o perioadă de patru ani petrecută în America, pe când se afla în Texas, Ion a auzit că în statul Utah s-a găsit aur şi a plecat într-acolo. La 9.792 de kilometri de satul său drag, Poplaca, Ion şi-a împlinit visul, căpătând o nouă identitate şi luptând pentru un scop nobil: Johnny Brad a devenit apărătorul locuitorilor din orăşelul minier Cedar City de abuzurile „profetului” mormon Ezekiel Walthrope. La 7 ani de la plecarea în America a lui Ion, cei doi fraţi ai săi, Traian şi Romulus Brad, pleacă pe urmele lui.

Şi următoarele două părţi ale seriei vor putea fi văzute de telespectatorii TVR 1 sâmbăta seara, de la ora 21.10: „Artista, dolarii şi ardelenii”, pe 11 iulie, iar „Pruncul, petrolul şi ardelenii”, pe 18 iulie. Seara de sâmbătă este dedicată de TVR 1 blockbuster-ului românesc.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus