Stiri de ultima ora

Primele cursuri și proiecții la Festivalul Internațional de Arte Vizuale Vama sub Lumini de Oscar

Primele cursuri și proiecții la Festivalul Internațional de Arte Vizuale  Vama sub Lumini de Oscar
Cultura
Festivalul Internațional de Arte Vizuale "Vama sub Lumini de Oscar" (VSLO) a început, sâmbătă, la Vama Veche, cu primele proiecții și cu primele cursuri, după ce vineri seară a avut loc deschiderea oficială.

În cadrul festivalului vor avea loc mai multe proiecții de film gratuite, de la documentare de succes, la scurtmetraje premiate la cele mai importante festivaluri de gen și de la lungmetraje de palmares, la blockbustere care au cucerit marele ecran.

Proiecțiile vor avea loc zilnic, de la ora 21.00, la Papa la Sanyi (Vama Veche), ACOLO Bar (Vama Veche) și Acvamarin (2 mai).

"Printre titlurile îndrăznețe care vor bucura cinefilii prezenți anul acesta la VSLO se numără: excepționalul thriller The Hunt (cu Mads Mikkelsen), tulburătorul Amy (despre viața cântăreței Amy Winehouse), capodopera lui Pedro Almodovar, The skin I live in (cu Antonio Banderas și Elena Anaya), cea mai recentă realizare a lui Gabriel Achim, Ultima zi , deținătorul unui Palme D Or — I, Daniel Blake , docudrama câștigătoare la Sundance Film Festival — 20.000 Days on Earth (Nick Cave), surprinzătorul Snowden al lui Oliver Stone și excepționalul documentar The Salt of the Earth al lui Wim Wenders, despre viața cunoscutului fotograf Sebastiao Salgado. De asemenea, în fiecare seară vor fi prezentate, în deschidere, scurtmetraje bine alese din ClujShorts, dar și documentare premiate, realizate de cursanții VSLO la secțiunea film în Vama Veche", se arată într-o informare a organizatorilor.

În ediția a VIII-a a VSLO vor avea loc și cursuri de fotografie de stradă, instantanee cotidiene, 4x4 mud photography, fotografie conceptuală, fotografie de nud (doar pentru fotografii +18 ani), fotografie de produs, portret de mireasă, fotografie de observare cu telefonul mobil sau cursuri de retușare a imaginilor în Photoshop, iar lectorii care predau sau care fac prezentări sunt profesioniști în lumea imaginii și a fotografiei.

Și la această ediție se vor organiza cursuri gratuite de film, muzică, pictură și modelaj tradițional, cu lectori specializați care vor prezenta rezultatul muncii lor sub forma unor vernisaje, scurtmetraje sau momente de teatru.

"Vama sub lumini de Oscar înseamnă șapte ediții în care iubitorii artelor vizuale moderne au fost provocați să învețe și să experimenteze cele mai noi, mai complexe și mai profesioniste tehnici în domeniu. Începută în 2010, povestea festivalului este scrisă an de an în miile de imagini realizate de către pasionații de fotografie și film la Vama Veche. În prezent, festivalul Vama sub lumini de Oscar este cel mai mare festival de arte vizuale din România și adună an de an sute de pasionați, atât din țară cât și din străinătate", se mai arată în informarea organizatorilor.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus