Stiri de ultima ora

Portretul lui Charles Dickens, dispărut timp de 150 de ani și descoperit într-o piață de vechituri, va fi expus la Londra

Portretul lui Charles Dickens, dispărut timp de 150 de ani și descoperit într-o piață de vechituri, va fi expus la Londra
Cultura
Un portret al scriitorului britanic Charles Dickens, considerat dispărut timp de 150 de ani și descoperit într-o piață de vechituri din Africa de Sud, va fi expus la Londra, în muzeul dedicat autorului, în perioada 2 - 7 aprilie, casa memorială încercând astfel să obțină fonduri pentru a-l cumpăra, scrie Mediafax.

Portretul, estimat la 210.000 de euro, a fost realizat de artista Margaret Gillies în 1843, pe când Dickens (1812 - 1870) avea 31 de ani, în perioada în care acesta scria "Colind de Crăciun/ A Christmas Carol", potrivit The Guardian.

Imaginea tinerească, un Dickens bărbierit, cu plete lungi și ondulate, contrastează cu celebrele sale portrete din perioada matură, când scriitorul purta barbă, iar părul îi era ciufulit.

Portretul a fost cel mai recent expus în 1844, la Royal Academy of Arts din Londra, dar a dispărut la scurt timp după. Gillies spunea într-o scrisoare din anii 1860 că nu știe unde se află portretul. În 1886 îl declara dispărut.

Lucrarea de formă ovală, cu o lungime de circa 14 centimetri, a fost descoperită la sfârșitul lui 2017 în KwaZulu-Natal de un cumpărător care a rămas anonim și a fost restaurată.

Nu se știe cum a ajuns portretul în Africa de Sud, una dintre teorii fiind că acesta a fost dus în această țară de prieteni de familie ai lui Dickens și Gillies.

Reprezentanții Dickens Museum, înființat în fosta locuință a autorului, încearcă să strângă bani pentru a cumpăra portretul.

Articole similare :
comments powered by Disqus