Stiri de ultima ora

Piano Battle: Andreas vs Paul

Piano Battle: Andreas vs Paul
Cultura
Cel mai nonconformist spectacol-concert de muzică clasică, Piano Battle: Andreas vs Paul vine în România, pe 8 octombrie 2018. Cunoscuții pianiștii de origine germană, Andreas Kern și Paul Cibis se vor duela spre deliciul publicului la Teatrul Național din București.

Piano Battle: Andreas vs Paul reprezintă un spectacol-concert ce pune reflectoarele pe doi pianiști rivali, foarte diferiți din multe puncte de vedere, dar la fel de puternici și competenți, care se întrec pentru a cîștiga afecțiunea publicului, avînd stiluri, tehnici și personalități artistice diferite. În această bătălie unică, stilurile antagoniste ale celor doi pianiști sînt asmuțite unul împotriva celuilalt. Pe parcurs sînt încălcate multe norme și convenții ale concertelor clasice, pe măsură ce acești doi artiști, înarmați cu șarm și îndrăzneală, depășesc limitele și explorează noi teritorii, prezentînd-vă lucruri de care nu aveți parte în cadrul concertelor clasice, păstrînd în totalitate frumusețea muzicii clasice în sine. Repertoriul este larg, de la Schubert și Chopin la Scriabin și Ligeti. Fideli originilor lor, pianiștii abordează provocarea cu virtuozitate și energie. Chopin, Liszt, Rachmaninov și Scriabin? Nici o problemă. Dar puterea și viteza nu înseamnă totul – tonul, frazarea și nuanțele de finețe sînt și ele ingrediente importante pentru o prestație convingătoare. Va funcționa cu Schubert, Brahms sau Debussy, sau sînt alegeri prea comode? E la ordinea zilei să experimentezi, să fii cutezător, contemporan și sportiv. Cine poate cînta la pian și juca ping-pong în același timp? Și cine poate improviza mai bine? Publicul va ști. Acest spectacol de 90 de minute nu se rezumă doar la cîntatul la pian, ci abordează cuvinte, idei și stiluri individuale. Cine are poantele cele mai bune? Care este cel inovator și glumeț? După cum va descoperi și publicul, cheia succesului este atitudinea potrivită, comunicarea eficientă și execuția la momentul oportun. Cei doi artiști merg chiar pînă la a improviza spontan piese cerute de auditoriu.

Tu vei fi juriul

În acest spectacol, dvs. sînteți arbitrii! Toți spectatorii sînt invitați să voteze asupra prestațiilor pianiștilor, alegînd, în cele din urmă, un cîștigător. Iar implicarea dvs. în concert s-ar putea să nu se oprească aici... În cadrul concertelor tradiționale de muzică clasică, publicul se află într-o poziție pasivă – privind prestația și ascultînd muzica fără a interacționa cu artiștii. Dar, în cadrul Piano Battle, membrii auditoriului joacă un rol activ, într-un mod ce îmbunătățește atît experiența muzicală, cît și factorul distracție. De la început, un lucru este clar: cînd doi pianiști au o înfruntare, pentru public este desfătare. La finalul fiecărei runde, toți spectatorii sînt invitați să voteze asupra prestațiilor celor doi – și, în cele din urmă, să aleagă un cîștigător.
dilemaveche.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus