Stiri de ultima ora

Piaţa de carte pentru copii a explodat în România în ultimii ani

Piaţa de carte pentru copii a explodat în România în ultimii ani
Cultura
Acolo unde nu citesc cei mari, recuperează cei mici. Piaţa de carte pentru copii a explodat în România în ultimii ani. Copiii au la dispoziţie mii de titluri din care să aleagă şi să citească cu plăcere orice îşi doresc. Editurile spun că faţă de anul trecut şi-au dublat vânzările. În plus, au apărut tot mai mulţi autori români de cărţi pentru copii.

Copiii citesc mai mult decât adulții

Cristina a intrat recent în lumea autorilor pentru copii. A început să scrie poveşti în primul rând pentru băieţelul ei.

Şi în acest fel, de la an la an, piaţa de carte din România a explodat. A contat enorm şi cerinţa pe zona de volume străine. Aşa că, unele edituri au raportat creşteri considerabile.

Faţă de acum 10 sau 15 ani, oferta editurilor este colosală şi se traduce în zeci de mii de propuneri: literatură, cărţi de poveşti, cărţi de ştiinţă, istoria sau ecologia povestite pe înţelesul copiilor.

Ultimele noutăţi în materie de cărţi pentru copii pot fi găsite la Târgul de Carte Gaudeamus. Acesta rămâne deschis până duminică, la Romexpo.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus