Stiri de ultima ora

Peste 100.000 de oameni au văzut Moromeţii 2, la o săptămână de la apariţia filmului în cinematografe

Peste 100.000 de oameni au văzut Moromeţii 2, la o săptămână de la apariţia filmului în cinematografe
Cultura
„Morometii 2” este considerat cel mai aşteptat film românesc al anului                 FOTO: Nicu Cherciu

La o săptămână după lansare, „Moromeţii 2” continuă să fie cel mai popular film românesc din ultimele două decade. În cel de-al doilea weekend peste 26.000 de spectatori au urmărit filmul în cinematografele din întreaga ţară, numărul total al celor care au văzut pelicula până acum ajungând la 118.410.

Filmul, lansat oficial pe 16 noiembrie, a adus după primul weekend peste 52.000 de spectatori în sălile din peste 50 de oraşe, devenind cel mai mare succes de casă românesc din ultimii 25 de ani.

În clasamentul box office-ului românesc al weekend-ului 23 – 25 noiembrie Moromeţii 2 se află pe poziţia a şasea, cu încasări de 298.384 de lei, fiind devansat doar de cele 3 premiere de weekend – The Grinch, Creed II şi Widows şi la mică diferenţă de spectatori de filmul de aventuri Animale Fantastice: Crimele lui Grindelwald, respectiv popularul biopic Bohemian Rhapsody, conform unui comunicnat de presă emis cu această ocazie. 

Cei care încă nu au avut şansa de a vedea cel mai aşteptat film românesc al anului o pot face în continuare, în peste 80 de cinematografe din ţară. Programul complet din cinema, pentru săptămâna 23 – 29 noiembrie, poate fi consultat aici .

Turneul de promovare organizat de distribuitorul Transilvania Film se apropie de final, după ce a reuşit să ajungă până acum în 43 de oraşe şi să aducă mai mult de 20.000 de spectatori la întâlnirea cu Moromeţii 2. Avanpremierele şi proiecţiile speciale organizate începând cu 29 octombrie au avut un ecou răsunător, majoritatea rulând cu casa închisă, filmul şi echipa fiind întâmpinaţi în cadrul caravanei cu aplauze şi entuziasm de fiecare dată.

„Eu nu am mai trăit aşa ceva niciodată în viaţă, sunt greu de descris în cuvinte experienţa şi emoţiile trăite la fiecare întâlnire cu publicul şi sunt profund recunoscător pentru tot acest val de apreciere şi iubire.”, a declarat şi regizorul Stere Gulea.

Echipa filmului va mai fi prezentă şi la Carei, pe 28 noiembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, la finalul proiecţiei de la ora 18:00. Tot pe 28 noiembrie, spectatorii din Satu Mare se vor putea întâlni cu echipa filmului la Teatrul de Nord, la finalul proiecţiei de la ora 20:00. În aceeaşi locaţie, de la ora 18:00, va avea loc o proiecţie suplimentară, la cererea publicului. Pe 30 noiembrie, echipa filmului va poposi la Slatina, la Centrul Cultural Eugen Ionescu, pentru două proiecţii consecutive – 16:30 şi 19:00.

Alte câteva proiecţii speciale, organizate în spaţii alternative, special pentru a oferi şansa cât mai multor persoane să poată vedea filmul, mai sunt planificate la Şimleu Silvianei (Casa de Cultură, 27 noiembrie), Dej (Centrul Cultural ARTA, 27 noiembrie), Roman (Sala Nicolae Manolescu Strunga, 29 noiembrie), Videle (Casa de Cultură, 1 decembrie), Aiud (Căminul Cultural Cimbrud, 2 decembrie) şi Giurgiu (Teatrul Tudor Vianu, 2 decembrie).

Moromeţii 2 continuă povestea familiei lui Ilie Moromete (Horaţiu Mălăele), din satul din Câmpia Dunării, şi-l are în prim-plan pe mezinul Niculae (Iosif Paştina). Anii 1945-1946 îl găsesc pe Ilie Moromete îmbătrânit, dar încă în putere. Între el şi cea de-a doua soţie, Catrina (Dana Dogaru), tensiunile continuă, în timp ce Niculae este pus la încercare de promisiunile lumii noi, în care totul e posibil dacă te înregimentezi.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus