Stiri de ultima ora

Pelicule de George Clooney, Guillermo del Toro şi Paolo Virzi, în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Veneţia

Pelicule de George Clooney, Guillermo del Toro şi Paolo Virzi, în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Veneţia
Cultura
Actorul George Clooney                                     FOTO: AFP

Pelicule semnate de George Clooney, Guillermo del Toro şi Paolo Virzi se numără între cele 21 de producţii selectate în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Veneţia, care va avea loc între 30 august şi 9 septembrie.

”Downsizing”, de Alexander Payne, cu Matt Damon în rol principal, care fusese anunţat că va deschide festivalul, va concura cu ”Suburbicon”, regizat de George Clooney, ”The Shape Of Water” al lui Guillermo del Toro şi ”The Leisure Seeker”, de Paolo Virzi.

Lista este completată de ”Human Flow”, de Al Weiwei, ”mother!”, de Darren Aronofsky, ”L’insulte”, de Ziad Doueiri, ”La Villa”, de Robert Guediguian, ”Lean On Pete”, de Andrew Haigh, ”Mektoub, My Love: Canto Uno”, de Abdellatif Kechiche, ”Sandome No Satsujin/ The Third Murder”, de Hirokazu Koreeda, ”Custody/ Jusqu’a La Garde”, de Xavier Legrand, ”Ammore e Malavita”, de Manetti Bros, ”Foxtrot”, de Samuel Maoz, ”Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, de Martin McDonagh, ”Hannah”, de Andrea Pallaoro, ”Jia Nian Hua/ Angels Wear White”, de Vivian Qu, ”Una Famiglia”, de Sebastiano Rosa, ”First Reformed”, de Paul Schrader, ”Sweet Country”, de Warwick Thornton, şi ”Ex Libris – New York Public Library”, de Frederick Wiseman.

Festivalul va fi încheiat cu proiecţia filmului ”Outrage Coda”, regizat de Takeshi Kitano, care, împreună cu alte 12 pelicule, între care unele regizate de Stephen Frears şi Fernando León de Aranoa, va fi prezentat în afara competiţiei. 

În competiţia ”Orizzonti” au fost selectate 20 de filme, iar lungmetrajul biografic ”Nico, 1988”, regizat de Susanna Nicchiarelli, despre solista trupei Velvet Underground, va deschide secţiunea.

Actriţa Annette Bening va prezida juriul competiţiei internaţionale a celei de-a 74-a ediţii a Festivalului de Film de la Veneţia. Din juriu mai fac parte regizoarea şi scenarista Ildikó Enyedi, regizorul şi producătorul mexican Michel Franco, actriţa britanică Rebecca Hall, actriţa franceză Anna Mouglalis, criticul de film anglo-australian David Stratton, actriţa italiană Jasmine Trinca, regizorul şi scenaristul englez Edgar Wright şi regizorul, producătorul şi scenaristul Yonfan, potrivit site-ului oficial al festivalului.

Juriul competiţiei internaţionale a festivalului va acorda premiile Leul de Aur pentru cel mai bun film, Leul de Argint - marele premiu al juriului, Leul de Argint pentru cel mai bun regizor, Coppa Volpi pentru cel mai bun actor, Coppa Volpi pentru cea mai bună actriţă, premiul pentru cel mai bun scenariu, premiul special al juriului şi premiul ”Marcello Mastroianni” pentru cel mai bun actor/actriţă aflat la debut.

Actorii Jane Fonda şi Robert Redford vor fi premiaţi cu Leul de Aur pentru întreaga carieră, într-o ceremonie care va avea loc pe 1 septembrie, şi care va fi urmată de proiecţia filmului ”Our Souls at Night”, de Ritesh Batra, în care joacă rolurile principale.

Galele de deschidere şi închidere ale festivalului vor fi găzduite de actorul italian Alessandro Borghi.

Filmul "Ang Babaeng Humayo/ The Woman who left" al cineastului filipinez Lav Diaz a câştigat Leul de Aur la ediţia de anul trecut a festivalului.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus