Stiri de ultima ora

Paradă la Paris cu lucrările de artă ale tinerilor creatori de modă de la UNArte

Paradă la Paris cu lucrările de artă ale tinerilor creatori de modă de la UNArte
Cultura
Unul dintre evenimentele-cheie ale Sezonului România-Franţa, organizat de Institutul Cultural Român la Paris, ”L’Art des Convergences”, a avut loc la sfârşitul săptămânii în prezenţa a numeroase personalităţi din lumea culturală şi artistică.

Inspirându-se direct din legăturile artistice existente între Franţa şi România, „Arta Convergenţelor" este un proiect care celebrează creativitatea şi valorile contemporane, organizat de ICR în parteneriat cu Universitatea Naţionale de Arte din Bucureşti (UNArte).

Proiectul a cuprins două manifestări, în capitala Franţei, o expoziţie deschisă la sediul ICR Paris şi o paradă a lucrărilor de artă ale tinerilor creatori de modă de la universitatea bucureşteană, găzduită la Palatul Behague de Ambasada României în Franţa.

La acest nou eveniment de diplomaţie culturală au fost prezenţi, cu prilejul defilării, preşedintele Institutului Francez, Pierre Buhler, preşedintele ICR, Liliana Ţuroiu, Luca Niculescu, ambasadorul ţării noastre în Franţa, comisarul părţii franceze a Sezonului, Jean-Jacques Garnier,prof. univ. dr. Unda Popp, coordonatorul artistic al proiectului, alături de invitaţi de prestigiu din lumea culturală şi diplomatică,personalităţi române şi franceze, artişti români stabiliţi la Paris, artişti francezi interesaţi de creaţiile româneşti.

 Luca Niculescu, ambasadorul României în Franţa, şi Liliana Ţuroiu, preşedintele ICR

”L’Art des Convergences” face parte dintr-o serie de proiecte ce pun în evidenţă industriile creative, Sezonul România-Franţa 2019 promovând cu prioritate acest segment. Industriile creative constituie, în ultimii ani, o parte importantă a strategiei Institutului Cultural Român de promovare a culturii naţionale.

„ L’Art des Convergences reuneşte efervescenţa creatoare a studenţilor şi profesorilor de la Universitatea de Arte, care au creat opere de modă plecând de la influenţe pe cât de diverse pe atât de prestigioase: Matisse, Mircea Eliade, Dubuffet, Tristan Tzara, Jacques-Louis David, Ionesco, nume devenite simboluri ale artei şi culturii.

Acest eveniment excepţional ne oferă posibiltatea de a pune în lumină şi de a consolida legăturile culturale dintre Franţa şi România”, a declarat, în deschiderea evenimentului, preşedintele Institutului Cultural Român,  Liliana Ţuroiu.

”Mulţumim Institutului Cultural Român şi reprezentanţei sale de la Paris pentru contribuţia la Sezon şi pentru evenimentele excelente cu care participă la acest proiect comun. În această seară suntem, incă o dată, martorii unui eveniment remarcabil din cadrul Sezonului.O felicit, totodată, pe preşedinta ICR pentru că şi-a păstrat vocaţia educativă, dincolo de multiplele sarcini pe care le implică funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român,” a punctat Pierre Buhler, preşedintele Institutului Francez (foto).

Expoziţia ”L’Art des Convergences” rămâne deschisă până pe 18 martie 2019, la Galeria Macadam a Institutului Cultural Român de la Paris 1 rue de l Exposition, 75007, Paris.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus