Stiri de ultima ora

Oscar 2019. "Green Book" - a luat Oscarul pentru cel mai bun film

Oscar 2019. Green Book -  a luat Oscarul pentru cel mai bun film
Cultura
Suspansul a luat sfârșit. La Dolby Theater din Los Angeles s-a încheiat cea de a 91-a gală a premiilor Oscar. Green Book - o prietenie pe viață cum s-a tradus la noi - a luat Oscarul pentru cel mai bun film.

Oscar 2019

Rami Malek si Olivia Colman au fost răsplătiți cu mult-râvnita statuetă la categoria cel mai bun actor - cea mai bună actriță.

Iar Roma, filmul cu cele mai multe nominalizări, a primit Oscarul pentru cel mai bun film străin. Semnatarul regiei, Alfonso Cuaron, ia al doilea Oscar pentru regie din cariera sa.

A fost o ediție Oscar atipica - fără maestru de ceremonii - fără o gazdă permanentă. Doar cu celebrități care au prezentat nominalizările și au anunțat premiile și cu multe momente muzicale live - între alții au cantat Queen și Lady Gaga.

O prietenie pe viață, cum s-a tradus la noi, e povestea reală a unei prietenii inter rasiale, din anii 60, când prejudecățile erau regula în societatea americană. Deși are cronici elogioase, puțini sunt cei care au pariat pentru un Oscar pentru Green Book cel mai bun film.

Nicio surpriză la categoria cel mai bun actor.

Rami Malek e răsplătit cu Oscarul pentru rolul de excepție din Bohemian Rapsody - lung metrajul care reface viata profesională și personală a lui Freddy Mercury. Rami Malek a intrat perfect în rolul legendarului interpret de la Quenn.

Am făcut un film despre un bărbat gay, un imigrant, care a fost el însuși toată viața, fără regret. Faptul că noi acum îl omagiem,aici, în această seară, e o dovadă că aveam demult nevoie de asemenea povești.

Olivia Colman - o regina bolnavă, capricioasă, incapabilă să conducă regatul, slaba în fața farmecelor câtorva doamne de la curte - ia râvnita statueta pentru rolul din Favorita.

Povestea emoționantă despre Mexicul anilor 70 și despre destinul unei menajere - interpretată magistral de debutantă Yalitza Aparicio - îi aduce lui Alfonso Cuaron Oscarul pentru regie, al doilea din cariera sa. Roma a fost desemnat și cel mai bun film străin.

Lady Gaga ia Oscarul pentru cea mai buna melodie originală - Shallow - din lung metrajul A star is Born. Împreuna cu partenerul ei din film Bradley Coooper, Lady Gaga a cantat Shallow live, la Dolby theater, chiar la ceremonia de decernare a Oscarurilor.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus