Stiri de ultima ora

O rocă de pe Marte a primit numele trupei britanice The Rolling Stones

O rocă de pe Marte a primit numele trupei britanice The Rolling Stones
Cultura
O mică rocă surprinsă în timp ce se rostogolea la suprafața planetei Marte de sonda spațială InSight a NASA a primit numele trupei britanice The Rolling Stones, potrivit Associated Press, scrie Mediafax.

Anunțul despre "Rolling Stones Rock" a fost făcut de actorul Robert Downey Jr., joi seară, pe scenă, înaintea concertului susținut de legendara trupă în Pasadena, statul american California.

Solistul formației, Mick Jagger, le-a spus fanilor veniți la concert că "NASA le-a oferit ceva la care au visat mereu, propria rocă pe Marte". "Nu pot să cred. Vreau să o aduc să o pun pe polița căminului", a mai spus acesta.

Stadionul Rose Bowl, unde a avut loc concertul, este situat în apropierea Jet Propulsion Laboratory, centrul NASA care se ocupă de misiunea spațială InSight. Sonda InSight a ajuns pe Marte în noiembrie 2018, după o călătorie prin spațiu care a durat șapte luni. Misiunea InSight, un dispozitiv spațial conceput de NASA pentru analizarea activității seismice și a structurii interne a lui Marte, este programată să dureze doi ani. Cu această misiune, specialiștii de la NASA speră să afle mai multe informații despre formarea planetei roșii.

The Rolling Stones este o trupă rock înființată în Londra, în 1962. Trupa este formată, în prezent, din solistul Mick Jagger, chitaristul Keith Richards, în vârstă de 75 de ani, basistul/chitaristul Ronnie Wood, în vârstă de 72 de ani, și bateristul Charlie Watts, în vârstă de 78 de ani. Formația a vândut peste 250 de milioane de discuri la nivel mondial, a fost inclusă în Rock n Roll Hall of Fame în anul 1989 și a fost plasată de revista americană Rolling Stone pe locul al patrulea în Top 100 al celor mai mari artiști din toate timpurile.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus