Stiri de ultima ora

Numeroase staruri au participat la tradiţionalul banchet al nominalizaţilor la premiile Oscar

Numeroase staruri au participat la tradiţionalul banchet al nominalizaţilor la premiile Oscar
Cultura
Numeroase staruri, precum cântăreața pop Lady Gaga, regizorul mexican Alfonso Cuaron și cineastul afro-american Spike Lee, au participat, luni seară, la banchetul anual al nominalizaţilor la premiile Oscar, organizat în cartierul Beverly Hills din Los Angeles, informează Reuters, potrivit Mediafax.

Actorii Glenn Close, Bradley Cooper, Rami Malek și Amy Adams, zeci de producători, monteuri, designeri de costume, realizatori de documentare și muzicieni nominalizați în cele 24 de categorii ale premiilor Oscar s-au numărat printre participanții la banchetul de luni, la care cuvântul de ordine a fost diversitatea, după cum a subliniat John Bailey, președintele Academiei de film americane (Academy of Motion Picture Arts and Sciences).

"Anul acesta, avem cel mai mare număr de femei nominalizate. Departe de egalitate și, bineînțeles, este loc de mai bine. Egalitatea de gen este o problemă a industriei, nu numai a academiei", le-a spus Bailey invitaților. "Diversitatea, rasială, etnică și egalitatea de gen nu sunt numai cuvinte în vânt. Sunt în centrul a ceea ce face academia", a adăugat acesta.

Nu s-a menționat în timpul banchetului nimic despre gazda ediției de anul acesta a galei Oscar. Aceasta ar fi a doua oară în istoria sa de 91 de ani când gala ar avea loc fără o gazdă oficială.

În timpul banchetului, producătorii galei i-au rugat pe viitorii câștigători să își pregătească discursuri de acceptare scurte, mai ales că, anul acesta, ceremonia a fost redusă cu 30 de minute, la trei ore.

Lungmetrajele "The Favourite", de Yorgos Lanthimos, și "Roma", de Alfonso Cuaron, conduc, cu câte zece selecții, în topul nominalizărilor la cea de-a 91-a ediție a galei Oscar, va avea loc pe 24 februarie, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Câte opt nominalizări au primit filmele "A Star Is Born", de Bradley Cooper, și "Vice", de Adam McKay, iar "Black Panther", de Ryan Coogler, de la Marvel, are șapte selecții, inclusiv pentru cel mai bun lungmetraj.

Pentru prima dată, Spike Lee a fost nominalizat atât la premiul pentru cel mai bun regizor, cât și la cel pentru cel mai bun film, fiind doar al șaselea cineast de culoare care se poate lăuda cu această performanță.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus