Stiri de ultima ora

Noul troian bancar Ginp solicită bani pentru a arăta persoanele infectate cu COVID-19, avertizează specialiştii

Noul troian bancar Ginp solicită bani pentru a arăta persoanele infectate cu COVID-19, avertizează specialiştii
Cultura
Specialişti Kasperky avertizează asupra noii ameninţări informatice Ginp, un troian bancar care are capacitatea de a insera mesaje text false în aplicaţiile SMS obişnuite în care pretinde că, în apropiere, există persoane infectate cu COVID-19.

Potrivit experţilor, Ginp este un troian care a evoluat rapid de la prima sa apariţie, dobândind constant noi capacităţi de infectare. În plus, deşi în trecut, ţintele au fost în primul rând rezidenţi din Spania, numele acestei ultime versiuni ne sugerează că atacatorii intenţionează să vizeze şi alte ţări.

"Atacatorii cibernetici au încercat, de luni de zile, să profite de criza coronavirus, lansând atacuri de phishing şi creând malware pe această temă. Este prima oară, însă, când vedem un troian bancar care încearcă să profite de pe urma unei pandemii. Este alarmant, mai ales că Ginp este un troian atât de eficient. Încurajăm utilizatorii de Android să fie deosebit de vigilenţi în acest moment - pop-up-urile, paginile web necunoscute şi mesajele spontane despre coronavirus ar trebui să fie privite întotdeauna cu un ochi critic", spune Alexander Eremin, expert în securitate cibernetică la Kaspersky.

Compania de securitate cibernetică informează că produsele sale detectează şi blochează cu succes ameninţarea Ginp.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus