Stiri de ultima ora

Noaptea Oscarurilor. Un film produs de Ada Solomon are șanse la categoria film străin

Noaptea Oscarurilor. Un film produs de Ada Solomon are șanse la categoria film străin
Cultura
Lumea cinematografiei aşteaptă cu emoţie decernarea premiilor Oscar. Emoţii şi pentru noi: Ada Solomon are şanse să primească celebra statuetă. Este primul producător român nominalizat la premiile Academiei Americane de Film.

Categoria Premiul pentru cel mai bun film strain este considerata cea mai imprevizibila. Anul acesta concureaza cinci pelicule din Australia, Suedia, Iran, Danemarca si Germania. Cea din urma, Toni Erdman, a fost produsa in cooperare cu Romania unde au fost filmate 90% din scene. Producatorul roman este Ada Solomon iar din distributie fac parte numerosi actori romani: Vlad Ivanov, Ingrid Bisu, Alexandru Papadopol, Victoria Cocias. Filmul a fost regizat de Mare Ade.

MAREN ADE,regizor "Toni Erdmann": "A fost multa munca, dar succesul este foarte placut, si ma bucur ca filmul este distribuit în atât de multe tari".

Toni Erdman are o concurenta pe masura. "Tanna" este o poveste trista de dragoste care se desfasoara pe o insula indepartata din Pacific.

Cu acest dans traditional pe covorul rosu de la Venetia in 2015 a inceput aventura filmului australian "Tanna", nominalizat la Oscarul pentru film strain. Este o poveste de dragoste, in stilul Romeo si Julieta, plasata pe o mica insula din sudul Pacificului.

BENTLEY DEAN, regizor "Tanna": "Am fost în Tanna acum zece ani, pentru un documentar, si am fost impresionat si m-am îndragostit de acel loc".

O competite serioasa vine din partea nordicilor. Suedia vine cu "Un barbat numit Ove", poveste unui vaduv care vrea sa se sinucida pentru a fi reunit cu sotia dar isi regaseste pofta de viata alaturi de o noua vecina imigranta din Iran, iar Danemarca concureaza cu drama istorica "Teren minat" - povestea unoi prizonieri de razboi germani fortati sa dezgroape cu mana aproape 2 milioane de mine.

In fine, din Iran vine filmul "Vanzatorul", al regizorului Asghar Farhadi, castigator al premiului Oscar in 2012.

Cu o seara inainte, au fost decernate premiile pentru cele mai slabe productii. Zmeura de Aur a fost castigata la egaliatate de "Batman contra Superman" si "Istoria secreta a Partidului Democrat", un documentar despre Hillary Clinton.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus