Stiri de ultima ora

Musicalul „My Fair Lady” revine la Bucureşti cu Horia Brenciu în rolul profesorului Higgins

Musicalul „My Fair Lady” revine la Bucureşti cu Horia Brenciu în rolul profesorului Higgins
Cultura
Primăvara va readuce la Bucureşti una dintre cele mai frumoase poveşti din toate timpurile, musicalul „My Fair Lady”, în cadrul unei serii de şase spectacole. De pe 21 până pe 24 martie, publicul se va putea bucura de povestea celebrei transformări prin care trece Eliza Doolittle, de la florăreasă la o adevărată lady. Reprezentaţiile vor avea loc pe 21 decembrie de la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City.

Distribuţia din acest an va cuprinde două nume noi: Horia Brenciu şi Anca Ţurcaşiu care îi vor interpreta, alături de Ernest Fazekas şi de Aura Călăraşu pe Henry Higgins, respectiv Mrs. Higgins. În celelalte roluri, spectatorii îi pot vedea pe Irina Baianţ şi Ana Maria Georgescu (în rolul Elizei Doolittle), pe Ernest Fazekas şi Adrian Nour (Colonelul Pickering), Ionuţ Burlan (Alfred Doolittle), Oana Rusu (Mrs. Pearce), Filip Ristovski (Freddy Esynford Hill) şi pe Ovidiu Usvat (Zoltan Karpathy).

„Henry Higgins a fost primul meu profesor de limbi străine. Prima dată când am văzut la televizor, cu Audrey Hepburn şi Rex Harrison, am crezut că e o lecţie de engleză. Am şi preluat-o ca atare, prima propoziţie învăţată în limba lui Shakespeare fiind: The rain in Spain stays mainly in the plain. De atunci şi până la propunerea pe care mi-a făcut-o regizorul Răzvan Dincă, de a juca rolul interpretat de Rex Harrison, au trecut vreo 40 ani.

După musicalul Mamma Mia este cea de-a doua colaborare a noastră şi sunt măgulit că el a văzut în mine un potenţial profesor de fonetică şi dicţie, precum este Higgins. În viaţă nimic nu e întâmplător şi sper că în seara debutului, care va fi peste o lună şi jumătate, să mă pot ridica la înălţimea distribuţiei, atât ca actor, dar şi ca interpret. Spun asta pentru că după toate experienţele de televiziune, film, teatru şi musical prin care am trecut, My Fair Lady este pentru mine cea mai mare provocare artistică”, declară Horia Brenciu.

Toate variantele acestei poveşti s-au bucurat de succes şi de aprecieri atât din partea publicului, cât şi a criticilor de specialitate.

Prima producţie cinematografică după „Pygmalion” a fost realizată în 1938 cu Leslie Howard şi Wendy Hiller în rolurile principale.

Primul musical „My Fair Lady” de pe Broadway, în adaptarea lui Alan Jay Lernen, pe muzica semnată de Frederick Loewe, a avut loc în 1956, în interpretarea actorilor Julie Andrews şi Rex Harrison. Spectacolul, care a devenit cel mai longeviv la acea vreme, a fost recompensat cu un premiu Tony pentru „Cel mai bun musical”.

Adaptarea cinematografică din 1964, cu Audrey Hepburn şi Rex Harrison, în regia lui George Cukor, a obţinut 25 de premii, printre care 8 Oscar-uri, 3 Golden Globe-uri şi 13 nominalizări.  

În România, actuala montare a spectacolului „My Fair Lady” a fost pusă prima dată în scenă în 2016, cu ocazia împlinii a 60 de ani de la premiera mondială. Între 21 şi 24 martie 2019, My Fair Lady se va juca din nou pe scena sălii Epika din Grand Cinema & More, într-o sesiune exclusivă de reprezentaţii care va conţine şase spectacole.

Biletele pentru spectacolele din 21, 22, 23 şi 24 martie au fost puse în vânzare pe www.grandentertainment.ro , www.iabilet.ro   şi pe www.myfairladythemusical.ro
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus