Stiri de ultima ora

„Moromeţii 2“ - record absolut după primul weekend în cinematografe

„Moromeţii 2“ - record absolut după primul weekend în cinematografe
Cultura
„Moromeţii 2“ s-a lansat oficial în cinematografele din întreaga ţară vineri, 16 noiembrie, şi a adus după primul weekend peste 52.000 de spectatori în sălile din peste 50 de oraşe. Cel mai aşteptat film al anului devine astfel şi cel mai mare succes de casă românesc din ultimii 25 de ani, până acum un număr total de 70.878 de spectatori urmărind filmul.

Pelicula Moromeţii 2 se află pe locul 2 în clasamentul box office-ului românesc de weekend, cu încasări de 1.014.189 de lei. Pe primul loc se află filmul de aventuri Animale Fantastice: Crimele lui Grindelwald cu încasări de 1.953.460 de lei şi 84.084 spectatori, a cărui premieră a fost în acelaşi weekend, iar pe locul al treilea se poziţionează biopicul Bohemian Rhapsody, cu 864.116 de lei şi 38.890 de spectatori.

„E o surpriză plăcută şi, cred eu, binemeritată. Priza extraordinară a filmului la public încununează eforturile unei echipe care a lucrat cu multă dedicare la acest proiect. Încă din 29 octombrie, de când am pornit prin ţară cu echipa pentru proiecţiile de gală, am descoperit un public entuziast, nerăbdător şi sper ca acest interes să se menţină. În multiplexuri, gazdele noastre din varii oraşe ne-au spus că niciun film românesc nu a mai generat o aşa nebunie - proiecţii în avanpremiera sold-out, oameni care sună să îşi rezerve bilete pentru weekend, cereri peste cereri. Moromeţii 2 a devenit un fenomen, un film care trebuie văzut de cât mai mulţi români, indiferent de vârstă”, a declarat producătorul Tudor Giurgiu.

Cifrele primului weekend de la lansare poziţionează filmul în vârful succeselor de casă româneşti din ultimele decenii, reuşind să strângă în săli un număr de două ori mai mare de spectatori decât Octav (27.221 spectatori), Două Lozuri (27.182 spectatori), #Selfie69 (25.121 spectatori) sau Aferim! (20.039 spectatori), aflate până acum în fruntea clasamentului.

Avanpremierele şi proiecţiile speciale organizate de echipa filmului în cadrul turneului de promovare, demarat de Transilvania Film la finalul lunii octombrie, au strâns aproape 18.000 de spectatori în cele 27 de oraşe în care au avut loc. Majoritatea proiecţiilor din caravană au rulat cu casa închisă, filmul şi echipa fiind întâmpinaţi cu aplauze şi entuziasm de fiecare dată.

„Eu nu am mai trăit aşa ceva niciodată în viaţă, sunt greu de descris în cuvinte experienţa şi  emoţiile trăite la fiecare întâlnire cu publicul şi sunt profund recunoscător pentru tot acest val de apreciere şi iubire.”, a declarat şi regizorul Stere Gulea.  

Proiecţiile speciale Moromeţii 2, în prezenţa echipei sau organizate în spaţii alternative de cinema, vor continua până în prima săptămână a lunii decembrie. În perioada următoare caravana va ajunge în Piteşti (20 noiembrie, Cinema City & Cinema Trivale), Braşov (20 noiembrie, Cinema ONE), Râmnicu Vâlcea (21 noiembrie, Cinema City), Botoşani (22 noiembrie, Cinema Unirea), Suceava (22 noiembrie, Cinema City), Gura Humorului (23 noiembrie, Casa de cultură), Bacău (24 noiembrie, Cinema City), Galaţi (25 noiembrie, Cinema Profesor Ioan Manole & Cinema City), Carei (Casa de Cultură a Sindicatelor, 28 noiembrie), Satu Mare (28 noiembrie, Teatrul de Nord), Roman (Sala Nicolae Manolescu Strunga, 29 noiembrie) şi Slatina (Centrul Cultural Eugen Ionescu, 30 septembrie).

Moromeţii 2 continuă povestea familiei lui Ilie Moromete (Horaţiu Mălăele), din satul din Câmpia Dunării, şi-l are în prim-plan pe mezinul Niculae (Iosif Paştina). Anii 1945-1946 îl găsesc pe Ilie Moromete îmbătrânit, dar încă în putere. Între el şi cea de-a doua soţie, Catrina (Dana Dogaru), tensiunile continuă, în timp ce Niculae este pus la încercare de promisiunile lumii noi, în care totul e posibil dacă te înregimentezi.

În prima săptămână de proiecţii filmul va putea fi văzut în peste 50 de oraşe, în 88 de săli de cinema.   
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus