Stiri de ultima ora

"Moonlight" și "Arrival", câștigătoarele celor mai importante premii ale Sindicatului scenariștilor americani

Moonlight și Arrival, câștigătoarele celor mai importante premii ale Sindicatului scenariștilor americani
Cultura
Scenariștii filmelor "Moonlight" și "Arrival" au câștigat duminică principalele premii acordate de Sindicatul scenariștilor americani (Writers Guild of America Awards) majorându-și șansele la câștigarea celor mai râvnite distincții de la Hollywood - premiile Academiei americane de film, relatează Reuters.

În imagine: Barry Jenkins

Barry Jenkins și Tarell McCraney au câștigat premiul pentru scenariu original pentru "Moonlight", o dramă despre viața unui tânăr de culoare din Miami care se luptă să-și formeze o identitate.

Eric Heisserer a primit la rândul său premiul Sindicatului scenariștilor americani pentru scenariul adaptat al producției science-fiction "Arrival", bazată pe o povestire scurtă a sciitorului Ted Chiang.

Ambele filme sunt nominalizate la categoria cel mai bun bun film la Oscaruri, care vor fi decernate în cadrul unei ceremonii de gală care se va desfășura la Hollywood, la 26 februarie.

Scenariștii ambelor filme sunt de asemenea nominalizați la Oscar, dar vor fi rivali la categoria cel mai bun scenariu adaptat, după ce Academia de film a decis că scenariul pentru "Moonlight" este de fapt adaptarea unei piese.

La rândul său, "Command and Control" a câștigat premiul pentru cel mai bun scenariu de documentar.

În ceea privește producțiile de televiziune, "The Americans" a câștigat premiul Sindicatului scenariștilor americani pentru cel mai bun scenariu al unui serial dramatic, în timp ce "Atlanta" a câștigat premiul pentru cel mai bun scenariu de comedie și pentru cea mai bună producție nouă.

Sindicatul scenariștilor este o asociație care îi reprezintă pe scenariștii din film, televiziune, radio și alte media, notează Reuters.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus