Stiri de ultima ora

Miercuri începe Electric Castle - Care sunt capetele de afiș ale ediției 2019

Miercuri începe Electric Castle - Care sunt capetele de afiș ale ediției 2019
Cultura
Miercuri începe Electric Castle 2019, festivalul care îi aduce la Bonțida, județul Cluj, pe Florence + The Machine, Limp Bizkit, Nils Frahm, Thirty Seconds To Mars, arată organizatorii evenimentului, potrivit Mediafax.

Castelul Banffy, un monument de patrimoniu din secolul XV, devine deopotrivă scenă pentru prestații muzicale dar și un spațiu de expunere pentru instalațiile new media create special de către 8 artiști din Europa, Japonia și Statele Unite pentru a da o nouă dimensiune acestui spațiu.

Electric Castle Festival se laudă în 2019 cu nume importante din rock, house și electro. Florence and The Machine este una dintre cele mai creative trupe indie ale ultimului deceniu, construită în jurul personalității fascinante a solistei, compozitoarei și fondatoarei Florence Welch. Din 2009, când a lansat primul album, trupa a adunat prezențe în fruntea topurilor muzicale, multiple nominalizări și premii la BRIT Awards, Grammy, Mercury, BBC sau Billboard Awards. Concertul din cadrul Electric Castle vine odată cu lansarea noului album al trupei, ”High as Hope”.

Celălalt nume care ține capul de afiș este cel al rockerilor de la Limp Bizkit. Trupa lui Fred Durst are în spate trei nominalizări la premiile Grammy și albume vândute în peste 40 de milioane de exemplare.

Câștigător de Oscar, rock star, fashion icon, tech investor, Jared Leto vine la Electric Castle împreună cu fratele său, Shannon Leto. Trupa lor 30 Seconds to Mars vine cu cel mai recent album al trupei, America.

Bring Me The Horizon, revelația ediției cu numărul 4 a Electric Castle, revin în 2019 pe scena festivalului. Descriși de organizatori drept cea mai ambițioasă trupă rock britanică a momentului, BMTH au pornit la drum ca o trupă deathcore, dar ulterior au experimentat foarte multe genuri în piesele de pe cele șase albume înregistrate.

Chvrches, trupa scoțiană de synth-pop a debutat în 2011 ca un proiect de studio. Cei 3 membri sunt cunoscuți atât pentru muzică, dar și pentru orientarea activistă prin care își propun promovarea talentelor feminine din industria muzicală.

Printre cele mai bine vândute proiecte israeliene, duo-ul Infected Mushroom sunt cunoscuți pentru două decenii în care au dezvoltat stilul psytrance pentru noi generații.

În premieră între stilurile muzicale prezentate la Electric Castle, Giggs vine cu acordurile grime, stilul hip hop-ul născut în zona de sud a Londrei. ”Succesul lui a deschis calea pentru mulți alți artiști de rap, Giggs fiind însă unul dintre puținii care nu a acceptat să adopte un stil mai comercial doar de dragul de a câștiga mai multă notorietate”, notează organizatorii.

Un amestec de influențe din muzica franceză, mexicană, turcă aduc băieții de la ”Polo & Pan”. Două artiste americane, The Black Madonna și TOKiMONSTA, sunt printre protagonistele seria de prezențe feminine pe scenele festivalului.

Printre protagoniștii noii ediții Electric Castle se mai numără Metric, cu solista Emily Haines, The Vaccines, Boys Noize, Chinese Man și Sofi Tukker.

Între rock și electro, e întotdeauna loc de muzică clasică, cel puțin la fiecare ediție Electric Castle.

Pianistul și compozitorul german Nils Frahm urcă pe scena Electric Castle în acordurile inconfundabile ale muzicii sale care abordează sonoritățile clasice folosind elemente de muzică electronică. Efectul este de multe ori hipnotic. Din zona muzicii clasice sunt anunțați la Bonțida și cei de la Kronos Quartet.

Alte nume aflate în program sunt Lemaitre, Mono, Tommy Cash, Handsome Furs și Viagra Boys.

Proiectul Hospitality Night va continua și în 2019, cu London Electricity, Dynamite MC, Spy și Danny Byrd într-o seară de recitaluri dedicate.

Dintre artiștii români, pe scenă vor urca artiști cunoscuți precum Loredana, CTC, Șuie Paparude, Grimus, Moonlight Breakfast, The Mono Jacks, Zmei3. Mai puțin celebre dar demne de descoperit sunt prestațiile semnate de Valeria Stoica, Zimbru sau For The Wicked ca și vedetele festivalurilor mici, Satellites, Karpov not Kasparov ori Maru.

O scenă este dedicată în curtea castelului trupelor invitate direct din alte festivaluri despre care organizatorii spun că vor fi cei despre care publicul va putea spune ”i-am ascultat înainte de a fi celebri”. Aici sunt protagoniști Delaporte, un duo electronic italiano-spaniol, Glass Museum, muzica electronică cu nuanțe de jazz și britanicii de la The Slow Reader Club sau GatoPreto, cu acorduri sud-americane și africane.

Cea de-a 7-a ediție a Electric Castle are loc în perioada 17-21 iulie în spațiile de pe domeniul castelului Banffy. Încă de la prima ediție, din 2013, festivalul a fost nominalizat în fiecare an în finala European Festival Awards la categoria “Cel mai bun festival de mărime medie”, alături de nume cu tradiție în Europa. În 2018, organizatorii au anunțat peste 200.000 de participanți, anul acesta organizatorii fiind pregătiți să primească același număr de spectatori.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus