Stiri de ultima ora

Miculescu (SRR): Nu am avut nicio convorbire sau SMS cu vreun lider de grup; e o chestiune profund neadevărată

Miculescu (SRR): Nu am avut nicio convorbire sau SMS cu vreun lider de grup; e o chestiune profund neadevărată
Cultura
Președintele-director general al SRR, Ovidiu Miculescu, a declarat, miercuri, că nu a existat niciun SMS sau convorbire pe care să fi avut-o cu liderul de grup al PSD, Florin Pâslaru, arătând că acuzația pe care i-a adus-o în acest sens liderul social-democraților Liviu Dragnea este "profund neadevărată".

"Nu a existat niciun SMS și nicio convorbire. Nu am vorbit ieri nici cu domnul Pâslaru, nici cu vreun alt lider de grup, cu nimeni din PSD, absolut deloc și se poate demonstra acest lucru, există desfășurătoarele convorbirilor. Este o chestiune profund neadevărată , a spus Miculescu, întrebat în legătură cu acuzațiile lui Liviu Dragnea potrivit cărora l-ar fi amenințat la telefon pe liderul de grup al PSD.

Ovidiu Miculescu a făcut această precizare după o întâlnire informală la Parlament cu președintele Comisiei de cultură a Camerei Deputaților, liberalul Gigel Știrbu, la care a participat și șeful SRTv, Irina Radu, privind situația celor două instituții după eliminarea taxei radio-tv.

El a spus că este absolut inacceptabil ca un lider de partid politic să facă astfel de afirmații de la tribuna Parlamentului.

"Dacă sunt alte aspecte pe care alte instituții le pot lămuri probabil că va trebui totuși să apăr în primul rând instituția și, apoi, pe mine, pentru că este absolut inacceptabil ca un lider de partid politic să facă astfel de lucruri de la tribuna Parlamentului. Sigur, înțeleg perioada electorală, înțeleg încrâncenarea, dar aceste două servicii publice autonome de interes național, cum sunt ele definite în Constituția României, au fost timp de 88 de ani, cel puțin Radioul a fost finanțat din această contribuție a cetățenilor", a spus Miculescu.

Întrebat dacă îl va da în judecată pe Liviu Dragnea, Miculescu a răspuns: "Nu pot să fac astfel de afirmații spectaculoase. Trebuie să vedem foarte bine care sunt implicațiile acestui lucru. Eu nu vreau să am războaie cu nimeni, dar, în același timp, trebuie să mă apăr, dar în primul rând să apăr această instituție, acest serviciu public asupra căruia într-o perioadă electorală agitată planează lucruri false, neadevărate".

În legătură cu proiectul de lege care elimină taxele radio-tv, Miculescu a precizat că, în acest moment, prin legea bugetului de stat sunt finanțate doar activitățile de transmisie de semnal.

"Deci banii se duc către o instituție a statului, respectiv Societatea Română de Radiocomunicații și pentru Radio România Internațional, parte pentru orchestră. Deci, nimic în activitatea editorială. Așa spune legea. (...) Tot ce înseamnă finanțarea independentă și autonomă a acestui serviciu public este finanțat din această contribuție, care, de fapt, reprezintă singura legătură a cetățeanului cu serviciul public, care lucrează în slujba cetățeanului român și asta, repet, se întâmplă de 88 de ani și se întâmplă bine", a adăugat Miculescu.

Camera Deputaților a adoptat, marți, proiectul de lege inițiat de liderul PSD, Liviu Dragnea, care prevede , printre acestea numărându-se și taxa radio-tv.

Cu această ocazie, președintele PSD, Liviu Dragnea, l-a acuzat, în plenul Camerei, pe președintele — director general al Radioului public, Ovidiu Miculescu, de faptul că l-a amenințat pe liderul deputaților social-democrați .

"În ceea ce privește bugetul pentru TVR și pentru Radio, spun a zecea oară, a suta oară: și acum, aceste două instituții iau bani serioși de la bugetul de stat și asta nu le afectează independența. Îl întreb pe domnul Miculescu de la Radio, aici, în fața presei și de la Tribuna Parlamentului, cum și-a permis acum câteva minute să-l amenințe pe liderul de grup de la PSD. Directorul postului de Radio public al României: O să vedeți voi ce o să pățiți . Asta este atitudine de independență a acestui domn? Îl întreb public: A fost numit politic sau nu? și să răspundă", a afirmat Dragnea.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus