Stiri de ultima ora

"Meda sau partea nu prea fericită a lucrurilor", lungmetrajul lui Emanuel Pârvu - două premii la Festivalul de Film de la Sarajevo

Meda sau partea nu prea fericită a lucrurilor, lungmetrajul lui Emanuel Pârvu - două premii la Festivalul de Film de la Sarajevo
Cultura
Lungmetrajul de debut, "Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor", în regia lui Emanuel Pârvu a primit două premii în cadrul Festivalului de Film de la Sarajevo: juriul prezidat de regizorul mexican Michel Franco a acordat Premiul pentru cel mai bun actor lui Şerban Pavlu, iar Premiul pentru cel mai bun regizor lui Emanuel Pârvu.

Lungmetrajul de debut Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor, în regia lui Emanuel Pârvu fost prezentat în premieră mondială, în cadrul Competiţiei oficiale a Festivalului de Film de la Sarajevo. Competiţia de lungmetraj a prezentat anul acesta şapte titluri internaţionale, în premieră mondială sau regională.

Doru, personajul principal, este interpretat de actorul Şerban Pavlu (foto sus), căruia i se alătură actorii Ana Radu, Florin Zamfirescu, Adrian Titieni, Dan Aştilean, Radu Gabriel, Rodica Negrea, Ion Sapdaru, Mişu Dinvale, Vlad Corbeanu, Lucian Ghimişi, Costel Caşcaval, Radu Zetu, Alexandru Mavrodineanu. Imaginea este semnată de Silviu Stavilă ("Marfa şi banii", "Niki Ardelean, colonel în rezervă", "Carmen"). Emanuel Pârvu şi Silviu Stavilă au mai lucrat împreună pentru scurtmetrajul "2".

Filmografia lui Emanuel Pârvu ca regizor include scurtmetrajele "O familie…" (2009) - selectat la Festivalul de Film de la Sarajevo, "Pui, cartofi prăjiţi şi-o cola" (2012) - câştigător al Premiului pentru Cel mai bun scurtmetraj ficţiune - Festivalul Internaţional de Film Independent ANONIMUL, "Retur" (2013) - parte a Omnibusului Anonimul 10, "2" (2014) şi respectiv "Meda" (2015) - selectat la Festivalul Internaţional de Film de la Rotterdam în cadrul programului As Long as It Takes: Short. 

Emanuel Pârvu (foto sus) este de asemenea cunoscut ca actor, din filmele "Amintiri din Epoca de Aur" sau "Bacalaureat" - regia Cristian Mungiu, "Artă" - regia Adrian Sitaru sau "Portretul luptătorului român la tinereţe" - regia Constantin Popescu. "Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor" este un film 100% independent, produs de Miruna Berescu, prin FAMart Productions. Filmul este coprodus de Dan Chişu, prin DaKINO Productions şi de Ceramus Film.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus