Stiri de ultima ora

Martin Scorsese şi Cate Blanchett au deschis cea de-a 71-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes

Martin Scorsese şi Cate Blanchett au deschis cea de-a 71-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes
Cultura
Regizorul Martin Scorsese şi actriţa Cate Blanchett au deschis, marţi seară, cea de-a 71-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes.

GALERIE FOTO

Festivalul a debutat cu o gală care a avut loc la Teatrul Lumière, cu proiecţia unui fragment din „Pierrot le fou”, de Jean-Luc Godard, film care a inspirat şi afişul acestei ediţii.

Maestrul de ceremonii a fost actorul Edouard Baer, acompaniat la pian de Gérard Daguerre.

Thierry Frémaux, delegatul general al festivalului, i-a prezentat pe membrii juriului competiţiei de lungmetraje - Chang Chen, Ava DuVernay, Robert Guédiguian, Khadja Nin, Léa Seydoux, Kristen Stewart, Denis Villeneuve, Andrey Zvyagintsev şi, Cate Blanchett, care este preşedinta de anul acesta.

După prezentarea unui montaj realizat din secvenţe ale filmelor care vor concura pentru trofeul Palme d’Or, cântăreaţa Juliette Armanet a interpretat pe scenă piesa „Les Moulins de mon cœur”, compusă de Michel Legrand, care a fost premiată în 1969 cu Oscarul categoriei „cel mai bun cântec original”.

La unison, Martin Scorsese şi Cate Blanchett au anunţat deschiderea oficială a celei de-a 71-a ediţii a festivalului.

Primul film din competiţie, „Todos Lo Saben/ Everybody Knows” al iranianului Asghar Farhadi, a fost proiectat în cadrul ceremoniei de deschidere, în prezenţa regizorului şi a actorilor Penélope Cruz, Javier Bardem şi  Ricardo Darín.

Filmul va rula în cinematografele franceze începând de joi.

Festivalul de Film de la Cannes va avea loc până pe 19 mai, când va avea loc gala de închidere - găzduită tot de Edouard Baer -, la care vor fi anunţaţi şi câştigătorii.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus