Stiri de ultima ora

Luni, 10 decembrie, Adevărul îţi prezintă „Istoria bibliei” – Hendrik van Loom

Luni,
10 decembrie, Adevărul îţi prezintă „Istoria bibliei” – Hendrik van Loom
Cultura
Titlul „Istoria Bibliei” al autorului Hendrik van Loom, va fi distribuit împreună cu ziarul Adevărul începând de luni, 10 decembrie, la toate centrele de difuzare a presei. Pachetul ziar şi carte va costa 16,99 lei şi se va putea găsi la chioşcuri timp de două săptămâni, în limita stocului disponibil.

” Aceasta este istoria Bibliei. Iar o educaţie nu poate fi completă fără cunoaşterea acestor povestiri. Pe lângă aceasta, mai curând sau mai târziu, în viaţă, veţi simţi în chip neplăcut lipsa înţelepciunii care se află ascunsă în aceste cronici vechi.

Această carte a fost tovarăşul cel mai credincios al omului, timp de sute de generaţii. Unele capitole au fost scrise încă de acum douăzeci şi unu de secole. Altele sunt de la o dată cu mult mai recentă. Multe veacuri în şir, Biblia a fost aproape singura carte pe care o aveau sau o citeau strămoşii noştri. O ştiau pe de rost. Au făcut din Legile lui Moise, legea supremă a ţării. Apoi, când a venit epoca ştiinţelor moderne, au început neînţelegeri şi lupte aprige între aceia care socoteau această carte ca fiind de origine divină, şi cei care o priveau ca o simplă cronică a unor fapte trecute. Şi o bucată de vreme Biblia a fost atât de urâtă de mulţi bărbaţi şi multe femei, pe cât fusese de iubită şi preţuită de părinţii şi bunicii lor. 

Despre toate acestea însă, nu vă voi povesti nimic, căci n-am de gând să vă ţin piedici. Nu caut să apăr sau să atac o cauză. Vă voi povesti doar ceea ce trebuie să ştiţi (după părerea mea, fireşte), pentru ca în viaţa noastră să puteţi avea mai multă înţelegere şi mai multă îngăduinţă şi iubire pentru ceea ce-i bun şi frumos şi, deci, sfânt. 

Mai multe detalii pe acest subiect găsiţi în cartea distribuită în reţeaua de presă luni, 10 decembrie, numai împreună cu ziarul Adevărul.

Articole similare :
comments powered by Disqus